HHC Hardenberg uit Jack’s League

De Koninklijke HFC heeft zaterdag met gemak gewonnen van HHC Hardenberg. De ploeg van Pascal Diender ging in Haarlem met 2-0 ten onder en wist bijna niets in te brengen in de wedstrijd. Met het verlies haakt het eerste elftal definitief af in de strijd om de titel in de Jack’s League.

Eerste helft

De eerste echte kans van de wedstrijd bleek direct de openingstreffers te zijn. Door geklungel achterin weet Gerry Valk vlak voor het doel de bal tegen het net te schieten: 1-0. Acht minuten later lijkt het weer raak. Maar de scheidsrechter keurt het doelpunt van André Morgan af wegens buitenspel. Sietse Brandsma kreeg tien minuten voor rust nog een flinke mogelijkheid. Ware het niet dat hij de bal over het doel van Nick Borgman schoot.

Tweede helft

Waar HHC in de eerste helft niets in te brengen had, leek het door de invalbeurt van Pascal Mulder net na rust iets beter te gaan. Zo schoot Matías Jones tegen de lat. Ook was Matthijs Hardijk dichtbij, maar schoot over het doel. Met nog zes minuten op de klok kreeg Hardijk vervolgens weer een kans. Echter de doelman van de Koninklijke HFC zat er goed bij. Ondanks dat de thuisploeg na rust bijna geen kansen had, maakte het toch de 2-0. In de 86e minuut weet Zakaria Eddahchouri van een meter of achttien de bal in de hoek te schieten na een goed uitgespeelde aanval. En daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg