Onvergetelijk verjaardagsfeest voor FotoSlag

Fotoclub FotoSlag uit Slagharen en omstreken bestaat 12,5 jaar. Op zaterdag 15 april werd dit heuglijk feit groots gevierd. De club ging naar een vogelshow in Lunteren.

De leden vertrokken zaterdag per bus naar De Valk Roofvogels in Lunteren. Daar werden de leden al direct ontvangen door een Oehoe. Het dier had haar onderkomen, met haar drie jongen van 2 dagen oud, op de grond onder de overkapping ingericht. De camera’s werden daarom al snel uit de tassen gehaald nog voordat de gereedstaande lunch ook maar werd aangesproken.

 

Na de lunch werd gestart met het eerste deel van de roofvogelshow. Die bestond uit een demonstratie met Giervalk kuikens, een Amerikaanse zeearend, een dwergoor uil, een bijeneter, de Hop en een Toerako. Na een pauze met koffie en wat lekkers werd de show vervolgd. Nu met een steenuil, rode wauw, sneeuwuil, vale gier, giervalk, Afrikaanse zeearend en een Amerikaanse torenvalk. De deelnemers kregen allemaal de gelegenheid om even een foto te schieten van de lijst met vogels die de revue waren gepasseerd.

 

Rond 15.30 uur werd de reis huiswaarts ingezet. Bij aankomst bij restaurant Haverkort in Slagharen was het genieten van een uitgebreid diner en dessertbuffet. Het was al rijkelijk laat dat het laatste FotoSlag-lid de sfeervolle en ouderwets gezellige locatie verliet. De leden moeten thuis allemaal nog aan de slag met het sorteren en beoordelen van de gemaakte plaatjes. Een activiteit waar ook best wat tijdsdruk op staat omdat de eerste van vier foto’s voor de FotoSlag jaaropdracht uiterlijk 18 april al moet worden ingezonden. Niet geheel toevallig gaat het hierbij om een in 2023 gemaakte vogelfoto. FotoSlag kijkt terug op een onvergetelijk verjaardagsfeest.


 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Fotoslag

Gerelateerde berichten