Vaste planten infodag bij tuinen Mien Ruys

In de Tuinen bij Mien Ruys merken ze goed dat het voorjaar nu echt is begonnen. Voor velen is het voorjaar een mooi moment om de Tuinen te gaan bezoeken. Daarom wordt zondag 23 april, vanaf 12.00 uur, weer een Vaste planten infodag gehouden.

Het frisse jonge groen aan de bomen, de bloembollen laten hun kleuren zien en de vaste planten komen boven de grond. Tijd voor een Vaste planten infodag.

De Vaste planten infodag wordt gehouden op zondag 23 april. Vanaf 12.00 uur kunt u in de Tuinen terecht voor de aankoop van vaste planten in het Plantenhof. Natuurlijk krijgt u ook informatie en advies over vaste planten. Verder is er een Bloemoloog aanwezig met biologische zomerbollen. Voor de biodiversiteit kunt u terecht bij de verkoop van blije bijen-en vlinderboxen.

 

Exposities

Niet alleen buiten is er genoeg te zien maar ook binnen in de gebouwen. Er zijn ook exposities te bekijken. Zo is in de Boerenschuur een expositie van kunstschilder Gea Slotman. Verstilde, soms half abstracte, maar herkenbare schilderijen van landschappen, bloemen, dieren. Geraakt door de natuur worden beelden vertaald naar ijle en lichte composities.

In Wiekend | Kennishuis, is werk te zien van fotograaf Paulien Varkevisser. Foto’s met als thema ‘moments in nature’. Allemaal beelden die zijn gemaakt tijdens wandelingen en dwalingen door de natuur. Het laat zien wat Paulien fascineert en inspireert; de natuur in al haar schoonheid.

 

Werner ten Kate

Ten slotte ben u vanaf 13.30 uur van harte welkom in de Boerenschuur. Daar wordt u welkom geheten door het bestuur van de Tuinen. De aanwezige kunstenaars vertellen over hun werk en Werner ten Kate vertelt over de renovatie van zijn tuin in Ommen. Deze tuin is in 1970 ontworpen door Mien Ruys. Naar aanleiding van deze renovatie is er een expositie in Ruysend Riet, die deze dag om 14.00 uur wordt geopend.


 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Tuinen Mien Ruys

Gerelateerde berichten