SNO levert acht nieuwe KNVB scheidsrechters af

Acht heren en één dame hebben, nadat ze stagewedstrijden hebben gefloten, aansluitend hun diploma als scheidsrechter in ontvangst mogen nemen. Scheidsrechtersvereniging Nijverdal (en Omstreken) is trots op dit resultaat.


De afgelopen maanden zijn acht heren en één dame druk bezig geweest met diverse theorie en praktijkonderdelen. Nadat ze stagewedstrijden hebben gefloten mochten zij aansluitend hun diploma in ontvangst nemen.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal (en Omstreken) heeft, in samenspraak met de KNVB, deze acht nieuwe KNVB arbiters opgeleid. Eén deelnemer is momenteel geblesseerd en zal op een later moment zijn stagewedstrijden gaan fluiten en (hopelijk) aansluitend zijn diploma in ontvangst mogen nemen.

 

Opleiding

Op 17 oktober 2022 zijn de deelnemers gestart aan de opleiding, welke onder leiding stond van KNVB docent Eric Visser. Vorig jaar heeft SNO Nijverdal de opleiding Verenigingsscheidsrechter succesvol georganiseerd in samenspraak met R.K.S.V. De Zweef. Diverse deelnemers hebben besloten om aansluitend direct te starten met deze vervolgcursus. Dit zijn Cindy Scholthof, Ruben Rolfes en Ruben van de Beld.

 

Gedurende de opleiding hebben de deelnemers diverse stagewedstrijden gefloten. Hierbij hebben ze veel feedback mogen ontvangen. SNO praktijkbegeleiders Rudolf Wolterink, Jan Schippers en Wim van der Velde hebben de arbiters de fijne kneepjes geleerd. Inmiddels hebben ook diverse deelnemers zich als lid aangesloten bij de scheidsrechtersvereniging. Dit zijn Ewout Spijker, Ruben Rolfes, Cindy Scholthof, Ruben van de Beld en Dennis Schoemaker.

 

Plezier

SNO vindt het ook prachtig om te zien dat ook voetballers plezier kunnen beleven aan arbitrage. Zo is Ewout Spijker namelijk ook aanvoerder van S.C. Lutten. Via deze weg wil SNO alle heren en dame van harte feliciteren met hun behaalde diploma en ze veel succes maar vooral plezier toewensen als KNVB official.

 

De deelnemers.

Op de foto van links naar rechts:

Eduard Bessembinder (Haarle), Erik Visser (docent), Dennis Schoemaker (Hardenberg), Ruben van de Beld (Balkbrug), Ruben Rolfes (Bruchterveld), Ewout Spijker (Lutten), Cindy Scholthof (Loo-Bathmen), Olaf Emanuel (Almelo) en Justin Trotsenburg (Neede).

Op de foto ontbreekt Marco Groote Schaarsberg (Haarle). Hij zal zijn diploma later in ontvangst mogen nemen. Justin is momenteel geblesseerd en zal eerst zijn stagewedstrijden moeten fluiten, alvorens hij zijn diploma in ontvangst mag nemen.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bestuur SNO Nijverdal

Gerelateerde berichten