Gramsbergen wint thuis van Vroomshoopse Boys

Gramsbergen boekte zaterdag thuis een mooie 2-1 overwinning op Vroomshoopse boys en blijft daarmee nog meedoen om een prijs. In het doel het debuut van 2e keeper Boudewijn Gaasbeek.

Vooraf de wetenschap dat vaste keeper Jur Koster afwezig was en dat Kelvin Jager een wedstrijd schorsing moest uitzitten. In het doel dus het debuut van 2e keeper Boudewijn Gaasbeek die deze middag voortreffelijk keepte en daarvoor achteraf vele complimenten mocht ontvangen.

Eerste helft

De start van Gramsbergen was overweldigend. Binnen een minuut stond op het scorebord al 1-0. Het was Roy Seinen die na een vloeiende aanval de bal onhoudbaar achter keeper Kok joeg. Mooi natuurlijk, maar je kon ook verwachten dat de Boys zich hierdoor niet van de wijs liet brengen. Het was van hun kant allemaal wat fanatieker dan bij Gramsbergen. Daarmee boekten zij toch wat meer veldoverwicht, echter zonder grote kansen.

In de 20e minuut moest Gramsbergen al noodgedwongen wisselen omdat Nick Leferink met een hoofdwond het veld moest verlaten. Ook Tom Pierik die bij de botsing betrokken was kon de wedstrijd niet uitspelen en werd in de 44e minuut vervangen.

Vroomshoop voerde de druk op en kwam in de 29e minuut op de verdiende gelijkmaker. Het was Julien Derks die voor de 1-1 tekende. Vroomshoop rook meer, maar moest wel alert blijven op de counters van Gramsbergen. Dat waren toch steeds wel redelijke kansen.

In de 36e minuut joeg Roy Seinen een vrije trap door de muur die door keeper Kok gepareerd werd en de 41e minuut ging een riante scoringskans van Schuldink over het doel. Vroomshoop bleef aandringen en vond net voor de rust een paar keeper Gaasbeek in de op zijn weg. In de tegenaanval kopte Roy Seinen helaas net naast.

Tweede helft

In de eerste helft deed Vroomshoop het beter dan Gramsbergen, het was aan hun kant allemaal wat scherper. Het stond bij Gramsbergen in de 2e helft allemaal wat beter en waren de kansen voor de Boys een stuk minder. Gramsbergen creëerde een veldoverwicht.

En dat resulteerde in de 56e minuut in de 2e treffer van Roy Seinen. Op aangeven van Elwin van der Veen speelde hij zich knap vrij en onhoudbaar belande de bal weer tegen het net. Echt spectaculair met noemenswaardige kansen waren er niet meer en Gramsbergen controleerde de wedstrijd.

In blessuretijd was het nog even schrikken voor het thuispubliek toen na een schermutseling voor het doel van Gramsbergen de bal nog op de lat belande. Voor Elwin van der Veen eindigde de wedstrijd al in de 88e minuut toen hij met direct rood het veld moest verlaten in de overigens sportieve wedstrijd waarin binnen het toelaatbare aan beide kanten werd gestreden.

Gramsbergen kan zich deze week focussen op de wedstrijd tegen koploper Sparta die de platte kar al heeft klaar staan voor de rondtoer. Het zou mooi zijn dat Gramsbergen gezien het eigenbelang dat nog even kan uitstellen.

Verslag gemaakt door: Henk Reins
Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS