Gramsbergen laat zege glippen in Almelo

Het venijn zat hem zaterdag duidelijk in de staart in de wedstrijd van Gramsbergen op bezoek bij Oranje Nassau (ON). Ruim 80 minuten konden de toeschouwers meer genieten van het mooie weer, dan van een boeiende pot voetbal.

Een stroperig speltempo, slordigheden in de passing, weinig succesvolle acties en sporadisch een opleving. Zo ging de eerste helft. Ook de 2e helft leek volgens dat scenario te gaan verlopen. Echter blijft het spelletje onvoorspelbaar. Dat bleek zaterdag maar eens weer. Gramsbergen startte deze middag met basisplekken voor Ruben Meijerink, Wouter Schuldink en Lars Kieft. David Houtman ontbrak vanwege een blessure.

Eerste helft

In de openingsfase krijgt Jorn Kremer een schietkans maar doelman Thijmen Peters kan simpel keren. Even later een gevaarlijke aanval van ON die eindigt op de lat boven Jur Kosters. Het meeste gevaar van Gramsbergen komt over links waar Wouter Schuldink zich een aantal keren vrij speelt maar zijn voorzetten leveren niets op. De beste kans voor rust is ook voor Schuldink als hij in de 17e minuut alleen op de doelman af mag gaan. Echter speelt hij de bal te ver voor zich uit waardoor deze mogelijkheid niets oplevert.

ON krijgt een tweetal kansjes. Een kopbal verdwijnt over het Gramsberger doel en na een half uur spelen moet Jur Kosters een hard schot onschadelijk maken. Datzelfde doet collega doelman Peters als Nick Leferink aan mag leggen vanaf randje zestien.

Tweede helft

In het 2e bedrijf wordt het spel opener en komt er meer ruimte. Job Kremer gaat in de 49e minuut onder een hoge bal door wat een bijna vrije doortocht oplevert voor de ON spits. Even later is de thuisploeg opnieuw gevaarlijk met een voorzet die rakelings voor het Gramsberger doel langs gaat. Trainer Rahantoknam brengt Elwin van der Veen in de ploeg voor Xaver Slot.

Gramsbergen dringt wat meer aan en krijgt mogelijkheden via Nick Leferink (gevaarlijke vrije trap) en Roy Seinen (hard schot via verdediger over het ON doel). Wouter Schuldink ziet een schot naast gaan en Jorn Kremer wordt in minuut 77 vrijgespeeld in het strafschopgebied. Zijn schot is wel hard, maar kent geen precisie en verdwijnt over het doel. Dan breekt een opwindende slotfase aan. Met Kelvin Jager als invaller in de ploeg richt Gramsbergen zich nog een keer op.

De laatste 10 minuten

In minuut 81 komt Gramsbergen op 0-1 en lijkt een gelukkige zege binnen handbereik. Een goede combinatie door het hart van de Almelose verdediging brengt de bal via Jager en Jorn Kremer voor de voeten van Elwin van der Veen die geheel vrijstaand de 0-1 binnen kan lopen. Vijf minuten later countert Gramsbergen met een snelle uitbraak naar opnieuw een mogelijkheid voor van der Veen. Dit keer geen treffer maar niet meer dan een hoekschop.

ON gaat op zoek naar de gelijkmaker en die valt in minuut 90 als een diepe bal achter de Gramsberger verdediging valt en opgepikt wordt door Melvin van Dam. Doelman Kosters is kansloos. 1-1. De koek is dan nog niet op.

Roy Seinen gaat op zijn karakteristieke wijze op avontuur en knokt zich door de Almelose achterste linie. Zijn voorzet komt voor de voeten van Elwin van der Veen die de bal via onderkant lat in het vijandige doel weet te werken. Daarmee lijkt Gramsbergen een gelukkige 1-2 zege te pakken, maar niets is minder waar. In een allerlaatste poging pompen de gastheren de bal nog eenmaal richting het Gramsberger doelgebied. Drie groen-witten aarzelen, een oranjehemd niet. Zo wordt het op de valreep 2-2.

Slotconclusie

Na afloop gefoeter in het veld en veel ongeloof langs de kant. ON-Gramsbergen krijgt net als in de heenwedstrijd geen winnaar. Lachende derde is ongetwijfeld koploper Sparta Enschede dat zelf wint en de nummers 2 en 3 wederom punten ziet verspelen. Al met al een terechte uitslag maar als je zo diep in de wedstrijd op voorsprong komt mag je dat natuurlijk niet meer weggeven. Geen winnaar dus of misschien toch wel.

De penningmeester van de kantine zal ongetwijfeld tevreden zijn vanwege de vele Gramsberger supporters die weer meegereisd waren. Gezien de summiere personele bezetting achter de bar was daar kennelijk niet op gerekend. De kans op een kampioenschap verdwijnt langzaam uit zicht. Hopelijk kunnen de mannen van trainer Stephan Rahantoknam de rug nog eens rechten en gaan voor een paar goede wedstrijden om minimaal de nacompetitie te halen. Daarvoor is het eerst zaak de resterende drie competitiewedstrijden tot een goed einde te brengen.

Verslag gemaakt door: Albert van der Veen
Foto gemaakt door: Gerard Benjamins

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS