Gramsbergen boekt mooie overwinning op Sparta

Dit weekend stond voor Gramsbergen de lastige thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede op het programma. Gramsbergen wilde graag winnen om de aansluiting bij de top 3 te houden. Sparta doet volop mee voor het kampioenschap. Zodoende wilden beide ploegen graag de 3 punten winnen. Een spannende wedstrijd de verwachting dus.

Eerste helft

De eerste minuten was het erg aftasten van beide kanten. De strijd werd vooral op het middenveld gestreden en er vielen dan ook nog weinig kansen te noteren in de eerste 15 minuten. Hierna nam Sparta het heft in handen. In de 15e minuut geluk voor Gramsbergen dat een aanval van Sparta werd afgevlagd.

In de 22e minuut leek Sparta op de terechte 0-1 voorsprong te komen, maar dit doelpunt werd wederom afgekeurd wegens buitenspel. Sparta ging steeds beter voetballen en had in de 25e en 27e minuut wederom goede kansen. Eerst een redding van Kosters en later een schot net naast. In de 29e minuut volgt de 1e kans voor de thuisploeg.

Na een goede aanval is het Slot met de kans, maar de keeper weet te redden. In de 38e minuut nog een mooie pegel van van der Veen, maar de keeper weet goed te redden. Vlak voor rust volgen nog enkele grote kansen voor Sparta, maar op miraculeuze wijze wilde de bal voor de gasten er maar niet in. We gaan dus rusten met een 0-0 tussenstand, waar Sparta zeker meer had verdiend.

Tweede helft

De 2e helft was meer gelijkwaardig dan de 1e helft. In de 51e minuut is de 1e kans van de 2e helft voor Sparta, maar de kopbal van Sparta vliegt over. Hierna is Gramsbergen de betere ploeg en krijgt dan ook enkele kansen. In de 58e minuut een mooie poging van Seinen, maar zijn poging vanaf bijna de middellijn, wordt net over het doel getikt door de keeper. In de 62e minuut weer een goede kans voor Seinen, maar zijn kopbal vliegt over.

In de 71e minuut een mogelijkheid voor Sparta, maar Kosters weet weer goed te redden. In de 72e minuut een dure fout aan de kant van Sparta. Een te korte terugspeelbal wordt goed door Seinen onderschept, weet de keeper te omspelen en rond heerlijk af, 1-0! Hierna probeerde Sparta het nog wel, maar het was vooral Gramsbergen dat in de omschakeling de gevaarlijkste ploeg was.

In de 85e minuut nog een grote kans voor Gramsbergen, dankzij een gevaarlijke hoekschop, maar dit was nog niet de beslissing. De beslissing valt wel in de 87e minuut. Na een goede counter, wordt Houtman goed weggestuurd en de topscorer van de 2e klasse, weet hier wel raad mee en schiet de 2-0 onder de keeper door. De wedstrijd eindigt zo in een knappe 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

In een heerlijke pot voetbal wist Gramsbergen zo knap te winnen van Sparta. Een geweldige ploeg om te zien voetballen met goede individuele spelers. Iedereen was het er wel over eens dat dit de beste ploeg was die Gramsbergen tot nu toe tegen was gekomen. Des te knapper dat Gramsbergen toch met 3 punten van het veld kon stappen. Volgende week speelt Gramsbergen om 14.30 de derby in Elim.

Verslag: Jordy Veldsink
Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS