HHC Hardenberg laat dure punten liggen

Het duel tussen HHC Hardenberg en VV IJsselmeervogels leek af te stevenen op een gelijkspel, maar drie minuten voor het einde van de wedstrijd wist de thuisploeg toch te scoren: 1-0.

Eerste helft

In de eerste helft creëerden de ploegen weinig kansen, maar was HHC Hardenberg wel de betere partij. Een schot van Thomas Reinders belandde na negentien minuten naast de goal en na ruim een halfuur kreeg Rob van der Leij een enorme kans, al vond hij keeper Jaimy Schaap op zijn pad.

Tweede helft

Na rust was Jesper Drost dichtbij het geven van een veelbelovende voorzet, maar hij wist de bal niet bij zijn ploeggenoten te krijgen. Terwijl Youssef Blel van VV IJsselmeervogels rakelings naast schoot, was HHC Hardenberg alweer bezig met bedenken hoe ze de openingsgoal konden maken. Reinders lukte dat bijna, was het niet dat Bradley Martis de bal voor de goal weg wist te schieten. Enorme kansen voor Rob van der Leij, Matthijs Hardijk en Glenn Kobussen werden eveneens niet verzilverd. Uiteindelijk maakte Gersom Klok een eigen doelpunt in de slotfase en Reinders schoot, net zoals Hardijk, op het aluminium.

Met dit verlies heeft het team van Pascal Diender dure punten laten liggen. HHC Hardenberg moest drie kostbare punten achterlaten op de Westmaat. Koploper AFC verloor en directe concurrenten, maar blijft eerste op de ranglijst. VV Katwijk wist te winnen en heeft de ploeg uit Hardenberg van de tweede plek verstoten. HHC Hardenberg is gezakt naar nummer drie in de lijst. Ook Rijnsburgse Boys wist te winnen en komt daardoor op nummer vier. Hiermee zit Rijnsburg de Hardenbergers op de hielen met nagenoeg evenveel punten.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HHC Hardenberg