Geslaagde 17e editie van de Oldemeijercross

De 17e editie van de Oldemeijercross had zaterdagmiddag 18 maart plaats. De Oldemeijercross is één van de oudste wedstrijden uit de regio en vindt plaats in het prachtige gebied rondom recreatieplas De Oldemeijer.

Het parcours rond de recreatieplas de Oldemeijer is voor de vele deelnemers uitdagend, met pittige klimmetjes en een beetje zand en modder. Voor toeschouwers zijn er altijd meerdere punten om de lopers aan te moedigen. AV Spurt’88 heeft de organisatie in handen. Ieder jaar is het een hardloopspektakel voor jong en oud. Ook zaterdag 18 maart bleek de Oldemeijercross weer een geslaagde run.

Net als voorgaande jaren is de Oldemeijercross onderdeel van de Prins Sport Crosscompetitie. Deze cross is een absolute aanrader voor alle hardlopers die houden van een uitdagende competitie in een schitterende bosrijke omgeving. Start en finish zijn op de evenementenheuvel bij de Oldemeijer, gelegen tussen de grote parkeerplaatsen. Afgelopen zaterdag waren ook de weersomstandigheden ideaal voor deze cross, niet te warm en niet te koud. Er werd gelopen in diverse categorieën en diverse afstanden. Om 13.00 uur ging de eerste afstand van start.

Programma:

  • 13.00 uur: 1250 meter
  • 13.30 uur: 3000 meter (recreatief)
  • 13.30 uur: 6000 meter
  • 14.30 uur: 9000 meter

Categorieën:

  • 1250 meter: jongens en meisjes tot en met 9 jaar / 10 tot en met 12 jaar / 13 tot en met 15 jaar
  • 3000 meter: dames en heren van alle leeftijden
  • 6000 meter: mannen senioren 40+ / 50+/ 60+ en vrouwen senioren 40+ / 50+ / 60+

 

Hier is de uitslagenlijst van de 17e Oldemeijercross Hardenberg – Zaterdag 18 maart 2023 te vinden.

 

Eindoverwinning:

Wie voor de eindoverwinning in aanmerking wil komen dient bij minimaal vier van de vijf wedstrijden de finishlijn te zijn gepasseerd. In totaal zijn er vijf wedstrijden. Deze zijn in Ommen, Vroomshoop, Staphorst, Lemele en Hardenberg wordt er gestreden voor de winst. Er wordt bij elke wedstrijd onderscheid gemaakt in diverse leeftijdscategorieën. De organisatie van de vijf wedstrijden ligt in handen van ACO van ElderenLoopgroep de ZandstuveLoopgroep AG’85 en Spurt’88.

 

 

Vrijwilligers gezocht.

De organisatie van de Oldemeijercross is altijd op zoek naar vrijwilligers om het evenement in goede banen te leiden. Ben jij lid van Spurt maar neem je geen deel aan de wedstrijd? Dan kun je de loop toch van dichtbij beleven als vrijwilliger! Ook als je geen lid bent van Spurt kun je je als vrijwilliger aanmelden. Neem contact op via e-mail: oldemeijercross@spurt88.nl.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten