Geen winnaar bij Gramsbergen – Nieuwleusen

Dit weekend stond op sportpark ’t Hoge Holt de wedstrijd Gramsbergen tegen Nieuwleusen op het programma. Beide ploegen draaien mooi bovenin mee en de wedstrijd kon dus op veel publieke belangstelling rekenen onder fijne weersomstandigheden.

Eerste helft

In de beginfase was het duidelijk aftasten van beide ploegen. Er waren nog niet zoveel kansen te noteren, maar Gramsbergen kreeg wel steeds meer de overhand. Het was in de eerste 20 minuten vooral Job Kremer die het gevaarlijkst was bij Gramsbergen, maar zijn 3 kopballen wisten geen doel te treffen. In de 20e minuut ook een goede actie van Seinen, maar zijn schot ging naast.

Hierna kwam ook Nieuwleusen beter in de wedstrijd. Dit zorgde in de 32e minuut voor de gasten voor de grootste kans van de 1e helft. Een hard schot van Nieuwleusen werd knap gered door Kosters en belandde zo op de paal. Gramsbergen kwam hier goed weg. Snel hierna was er nog een mogelijkheid voor Seinen, maar het was vooral Nieuwleusen dat het gevaarlijkst was in de slotfase van de 1e helft. In de 41e minuut wederom een goede redding van Kosters na een gevaarlijke counter van de gasten.

Ook in de 45e minuut nog een mogelijkheid voor Nieuwleusen, maar de vrije bal vloog net een metertje langs de paal. Het bleef 0-0.

Tweede helft

De start van de tweede helft is goed en is qua kansen een stuk leuker om te zien voor het publiek. Vooral Gramsbergen wil graag de punten thuis houden. De ploeg kreeg daarvoor ook goede mogelijkheden, want wederom had Houtman enkele goede kansen. In de 54e minuut eindigt zijn schot net naast. Zes minuten later vliegt zijn ouderwetse punter net over het doel.

In de 62e minuut wederom een goede mogelijkheid. Nu Job Kremer, maar hij weet zijn kopbal er weer niet in te krijgen.

Grootste kans voor Gramsbergen

In de 69e minuut volgt voor Gramsbergen de grootste kans van de 2e helft, waar de grensrechter van Nieuwleusen onterecht vlagt voor buitenspel, laat de scheidsrechter doorgaan, en dit zorgt voor een 100% kans voor Schuldink, maar zijn schot wordt wederom gered door de keeper.

Enkele minuten later weer een kans voor Gramsbergen. Dit schot van Houtman, wordt met kunst en vliegwerk door de defensie van Nieuwleusen uit het doel gehouden. In de 77e minuut is het Seinen met een goede kopbal die gevaarlijk wordt, maar deze vliegt ook net naast. Hierna volgen enkele goede kansen voor Nieuwleusen. In de 78e minuut vliegt de bal net over het doel van Kosters na een goede actie van de aanvaller van de gasten.

Een paar minuten later de grootste kans voor Nieuwleusen in de 2e helft, maar dit loopt voor Gramsbergen gelukkig net goed af. Kosters heeft geen antwoord op het schot van de aanvaller, maar deze vliegt net via de paal gelukkig langs de goede kant over de achterlijn voor Gramsbergen. Hierna spelen beide ploegen om te winnen, maar echt grote kansen zullen er niet meer volgen. Zo eindigt deze topper in een 0-0 gelijkspel.

Conclusie door Jordy Veldsink

Uiteindelijk konden we wel concluderen, dat dat deze middag een terechte uitslag was. Nieuwleusen was vooral in de 1e helft de meest gevaarlijke ploeg. In de 2e helft was het juist Gramsbergen met de meeste kansen. Het was een wedstrijd met weinig goed voetbal, maar de strijdlust en spanning vergoedde veel. Beide ploegen blijven zodoende bovenin meedraaien. Nieuwleusen speelt volgende week wederom een topper. Dan tegen DOS 37. Gramsbergen gaat om 14.30 uur op bezoek bij het opgeleefde Den Ham.

Verslag gemaakt door: Jordy Veldsink
Foto gemaakt door: Gerard Benjamins

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS