Expositie Tekens van Verre in Oelemölle

Margin Art Stichting houdt in samenwerking met de Historische Vereniging Hardenberg de expositie ‘Tekens van Verre’ in de Oelemölle aan het Molenplein in Hardenberg. De opening is op zaterdag 1 april.

Meerdere kunstenaars

De expositie Tekens bestaat uit werken van meerdere kunstenaars. In de oude korenmolen is werk te zien van Jan Oosting en Charlotte Engels, die hebben samengewerkt aan een foto- en video-installatie. Zij onderzochten de bijzondere lichteffecten in een molen. Maar ook hoe die lichteffecten de molenaarszoon Rembrandt van Rijn beïnvloed hebben bij zijn werk als schilder.

De Nigeriaanse kunstenaar Ima Amu exposeert kleurige schilderijen met tekens die een venster zijn naar het leven in Afrika van voor de kolonisatie. Fabiana Klein Goldewijk toont ruimtelijk collages waarbij het leven met de maan centraal staat.

De Historische Vereniging Hardenberg exposeert geveltekens. Oude, maar ook één nieuwe, gemaakt door de vroegere molenaar Jan Ranter. Aan dat gevelteken hebben verschillende plattelandsorganisaties meegewerkt en zij worden daarin gerepresenteerd.

 

Opening

Wethouder Linda Verschuur opent zaterdag 1 april om 11.00 uur de expositie Tekens van Verre in de Oelemölle aan het Molenplein in Hardenberg. Rond de opening wordt opgetreden door het shantykoor De Moscoufieten uit Bergentheim.

De expositie is georganiseerd door Margin Art Stichting i.s.m. de Historische Vereniging Hardenberg. Na de openingshandeling kan de expositie iedere eerste zaterdag van de maand bezocht worden van 10.30 tot 16.00 uur.

 

Margin Art Stichting

Margin Art Stichting  is een organisatie welke geen winst maakt.  Zij organiseert culturele evenementen w.o. kunstexposities.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Historische Vereniging Hardenberg

Gerelateerde berichten