Daarlerveen herstelt orde tegen Mariënberg

De wedstrijd tussen Daarlerveen en Mariënberg stond voor de bezoekers al onder een slecht gesternte. De wedstrijdbal werd namelijk gezamenlijk gesponsord door de twee grootste Feyenoord-fans van beide clubs. Huusman van Daarlerveen en Buutenhuus van Mariënberg.

Mariënberg heeft zaterdagmiddag de wedstrijd in en tegen Daarlerveen met 0-4 verloren. Allemaal van die Feyenoord-shirts in de bestuurskamer van Daarlerveen. De roodzwarten verloren vrij kansloos  met 4-0 van een beter Daarlerveen. Ondanks dat Mariënberg er wat stroefjes in ging, was het veldspel en de inzet stukken beter dan vorige week tegen DES Nijverdal. Dat kon ook bijna niet anders maar geeft de roodzwarte burger weer een beetje moed.

 

De onnodige nederlaag tegen DES Nijverdal van vorige week, ebde in Daarlerveen zo nog wat extra na bij de roodzwarten. Mariënberg moet er toch serieus rekening mee houden dat zij aan het einde van de rit de nacompetitie in moet. In het slechtste geval is de ploeg na 24 wedstrijden meteen klaar voor rechtstreekse degradatie.

Toch had de ploeg met de nederlaag tegen Daarlerveen meer vrede, dan die van vorige week. Het voetbal was zeker niet slecht. De elf van trainer Arjan Visscher troffen in de thuisploeg, een ploeg die hen vrolijk van het kastje naar de muur tikte.

Het was tevens fijn dat invaller-doelman Thijs Altena zijn dag had. Onder toeziend oog van zijn lieve kroost keepte hij meer dan voortreffelijk. Hij ranselde zekers drie tot vier doelpunten uit zijn kooi. Aan hem lag het verlies zeker niet. Ook niet aan de heren voetballers, ditmaal niet. Alleen het scoren gaat de laatste tijd nu eenmaal een beetje moeilijk.

 

Wij moeten gewoon blijven voetballen, ons focussen op de winst en doelpunten. Zo ook komende week in de onvervalste klassieker, de kanaalderby tegen de club VKV. Twee keer winnen van de Banthumers is natuurlijk ook niet verkeerd! Ik voel een uitdaging aankomen. Waarom niet, wij hebben niets te verliezen alleen maar meer te winnen. Kortom, de dood of de gladiolen….. Wij gaan eitjes op de kop tikken. Vrolijk Pasen, wij maken ons pas zorgen als de bier op is! Lang leve de brouwerij.

Verslag: AD


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten