Kleine Belties viert 75-jarig jubileum

Op vakantiepark de Kleine Belties aan de Rheezerweg in Hardenberg is zaterdag 8 april de aftrap gegeven voor het jubileumjaar. De camping bestaat 75 jaar. De familie Hakkers, al generaties lang eigenaar van de camping, vierde dit jubileum met zo’n 300 aanwezigen.

Vakantiepark De Kleine Belties bestaat 75 jaar. Het park, gelegen in Rheeze in het Overijsselse Vechtdal, kent een rijke geschiedenis. De Kleine Belties was één van de eerste campings in de regio. Op verzoek van de plaatselijke handelsvereniging begon Jan Hakkers senior met ‘kamperen bij de boer’. Op de woeste grond naast de boerderij zetten in 1948 de eerst campinggasten hun primitieve tenten op. De camping groeide in 75 jaar van kamperen bij de boer tot luxe vakantiepark, waar zowel toeristische kampeerders als chaleteigenaren zich thuis voelen.

Het vakantiepark is gelegen in het Vechtdal, een groene omgeving waar veel te doen is. Natuur, bossen en de Vecht, maar ook is de gezelligheid van de stad Hardenberg dichtbij. De Kleine Belties staat bekend om de christelijke identiteit en de familiaire en gemoedelijke sfeer. Veel gasten komen jaar in jaar uit om hun zomer door te brengen bij de familie Hakkers.

“We vinden het heel bijzonder dat wij dit levenswerk met dezelfde passie mogen voortzetten”, zeggen eigenaren Sietse en Ellis Hakkers. Ze zijn de vierde generatie. “Dit is voor de hele familie een prachtige mijlpaal waar we heel dankbaar voor zijn.”

 

Aftrap jubileumjaar

Zaterdag 8 april is de aftrap gegeven voor het jubileumjaar samen met familie en vaste gasten. Zo’n 300 mensen waren aanwezig om de Hakkers te feliciteren en samen herinneringen op te halen. Ook mochten zij zaterdagmiddag een kijkje nemen in het jubileumboek. Dat boek is speciaal samengesteld voor deze mijlpaal.

Terugblikkend op de afgelopen 75 jaar, herinnerden de aanwezigen zich nog de tijd dat je zelfs een kampeerbewijs moest halen bij de ANWB. In de jaren ’70 had de familie Hakkers het laatste vee verkocht, om zich volledig te richten op de kampeergasten. Er werden talloze anekdotes gedeeld, die lieten zien hoe de camping door de jaren heen was gegroeid en veranderd.

Een bijzonder moment was de herinnering aan 1992. Toen was de televisie aanwezig om een reportage te maken van de Kleine Belties. Maar liefst 1,9 miljoen mensen keken destijds naar de uitzending. Deze reportage werd ook tijdens het jubileumfeest afgespeeld op een groot scherm. Het was een moment van trots en nostalgie. Zowel voor de Hakkers als de gasten die al zo lang deel uitmaken van de campinggeschiedenis.

 

Drie echtparen al langere tijd vaste gasten

Onder de aanwezigen waren ook drie stellen, die al jarenlang vaste gasten zijn op de camping. De familie Doornbos uit Assen bezoekt al 45 jaar de Kleine Belties. Jaarlijks organiseren zij ook een 55+ weekend. Het echtpaar overhandigde namens andere gasten twee rolstoelvriendelijke picknicktafels. De families Bos (44 jaar bezoeker) en Toornstra (54 jaar bezoeker) waren als eregasten aanwezig. Dit illustreert de hechte band tussen de camping en haar gasten.

 

Commissaris van de Koning

Het hoogtepunt van de dag was de komst van de commissaris van de Koning, A.P. Heidema. Hij kwam speciaal naar de Kleine Belties om de familie Hakkers te feliciteren. Het was een eerbetoon aan het harde werk en de toewijding van de Hakkers om de camping tot een succes te maken. Namens de gemeente Hardenberg was wethouder Werner ten Kate aanwezig.

Het jubileumfeest van de Kleine Belties was een dag vol emoties, lachende gezichten en bijzondere momenten. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van de camping en de familie Hakkers. Een viering met de vele vaste gasten die de Kleine Belties tot een bijzondere plek hebben gemaakt. Met een hart vol herinneringen en een hoopvolle blik naar de toekomst kwam het feest ten einde. Wetende dat de Kleine Belties nog vele jaren van kampeerplezier zal bieden.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten