Repair Café Hardenberg bij De Koppel

Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg houdt zaterdag 22 april weer een Repair Café. Dit in het kader van duurzaamheid. Veel spullen spullen kunnen nog gerepareerd worden en krijgen zo een tweede kans.

De afgelopen jaren zijn er al veel, heel veel bezoekers, geweest met koffiezetapparaten, tosti-ijzers, printers, wekkerradio’s, speelgoed, truien, jassen, spijkerbroeken en wat al niet meer. Zo’n 80% van de spullen verlaat gerepareerd weer het pand. En dat scheelt een hele berg afval, grondstoffen, geld en frustratie.

In deze wereld wordt het steeds duidelijker dat grondstoffen en euro’s niet oneindig voorradig zijn. In het kader van duurzaamheid is het Repair Café een mooie bijdrage door vrijwilligers én bezoekers die de moeite nemen hun spullen mee te nemen om te repareren. Een reparatie kost niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht.

Heeft u ook iets wat kapot is en wat met hulp van een handige Harry of Harriët wellicht nog gemaakt kan worden? Bezoek dan op zaterdag 22 april het Repair Café Hardenberg. De inloop is tussen 13.00 tot 15.00 uur. U vindt natuuractiviteitencentrum De Koppel aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg.

 

Anjerpunten

De Koppel is ook één van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal. In het Vechtdal liggen vijf Anjerpunten. Maar wat zijn Anjerpunten? Een Anjerpunt vertelt het verhaal over een plaats in relatie tot de rivier De Vecht en z’n omgeving. De Anjerpunten behandelen thema’s, zoals Cultuur, Historie, Land- en Tuinbouw, Landgoederen, Landschap en Duurzaam leven. Ze vertellen je bijzondere details en onderschrijven lokale specialiteiten, die je niet wilt missen.

 

Startpunt duurzaam Hardenberg

De duurzaamheidgidsen van het Startpunt duurzaam Hardenberg zijn de komende maanden niet aanwezig bij De Koppel. Huisbezoeken kunnen nog wel gewoon aangevraagd worden.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Koppel

Gerelateerde berichten