SPG Hardenberg viert een onvergetelijk 50-jarig jubileum!

Op zaterdag 8 juni jl. organiseerde Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Hardenberg een onvergetelijke Landdag ter gelegenheid van haar 50-jarig jubileum. Zo’n 150-175 ruiters met een beperking van 9 verschillende stichtingen namen deel aan dit feestelijke evenement in Manege Hoogenweg te Hoogenweg.

Het thema van de Landdag was “Feest!”, wat duidelijk te zien was aan de vrolijke aankleding van het terrein en de verkleedde ruiters en bezoekers. De dag begon met een dressuurproef voor alle ruiters, waarbij ze werden beoordeeld door een deskundige jury. Naast de sportieve elementen was er ook volop ruimte voor plezier en ontspanning met spelletjes, muziek en een gezellige lunch.

Een hoogtepunt van de dag was de “feestelijkste stichting”-wedstrijd, waarbij de stichting met de meest originele outfit een prijs won. De jury, bestaande uit vakkundige professionals, had een flinke kluif aan de taak om een winnaar te kiezen, aangezien alle stichtingen enorm veel moeite hadden gedaan om er feestelijk uit te zien.

De stuntshow met paarden van Josh Clemens deed de monden opvallen van verbazing.

De Landdag was een groot succes, met blije ruiters, enthousiaste bezoekers en trotse vrijwilligers. Voor veel van de deelnemende ruiters was het een unieke kans om hun talenten te tonen en een onvergetelijke dag te beleven met andere paardenliefhebbers.

SPG Hardenberg is enorm dankbaar aan alle vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen die hebben geholpen om van deze Landdag een waar spektakel te maken. De stichting kijkt met trots terug op 50 jaar paardrijden voor gehandicapten en kijkt uit naar de volgende 50 jaar vol plezier, sportiviteit en kameraadschap.

Over SPG Hardenberg

SPG Hardenberg is een stichting die al 50 jaar lang paardrijlessen aanbiedt aan gehandicapten in de regio Hardenberg. De stichting heeft als doel om mensen met een beperking de kans te geven om te genieten van de voordelen van paardrijden, zowel op fysiek als mentaal gebied. SPG Hardenberg heeft 7 paarden en pony’s en beschikt over diverse aangepaste zadels. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs en de ruiters worden begeleid door vrijwilligers. De stichting is aangesloten bij de Federatie Paardrijden Gehandicapten (FPG) en de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning (VPGO).


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper 

Gerelateerde berichten