Burgemeester ontmoet motorclub CMA

Sinds begin dit jaar wandelt burgemeester Maarten Offinga Route 29, om kennis te maken met al het moois wat de gemeente Hardenberg te bieden heeft. Woensdag 26 oktober wandelde hij de etappe door Heemse en Marslanden. Daarin bezocht hij ook de Christian Motorcyclists Association (CMA).

De wandelroute brengt burgemeester Offinga langs alle 29 kernen, die Hardenberg rijk is. Inwoners zijn welkom om een stukje mee te wandelen of de burgemeester wandelt even ergens langs en maakt een praatje. Op woensdag 26 oktober wandelde burgemeester Offringa de etappe door Heemse en Marslanden. Daarin bezocht hij ook de Christian Motorcyclists Association (CMA).

De afgesproken plaats was natuurlijk bij het Hardenbergse clubhuis van CMA op sportpark De Boshoek. Wim Nijland uit Heemse, regioleider Chapter Oost van CMA-Nederland, stond op een afgesproken tijdstip de burgemeester op te wachten. Bij de kennismaking, werd de burgervader eerst de ‘juiste motorgroet’ geleerd. Daarna volgde een leuk en sympathiek gesprek, dat terug te zien is in aflevering 8 van de videoverslagen van Route 29. (zie onder aan de pagina)

Nadat Offinga ook nog snel een kijkje in het clubgebouw van de motorclub had genomen, moest hij zijn reis weer vervolgen. Dit ging deze keer niet ter voet, maar per motor. Offinga kreeg een helm en twee CMA-leden reden hem vervolgens naar het Boomstamrestaurant Het Heemse. Daar ging voor de burgemeester de wandelroute verder.

 

Ontstaan CMA

CMA is een internationale motorclub. De club is ontstaan in Amerika. In 1972 is Herb Shreve, een dominee uit Arkansas, motor gaan rijden om het contact met zijn zoon te verbeteren. In de jaren die volgden, groeide bij Herb het verlangen om er te zijn voor al die motorrijders. Een groep mensen die in de USA niet erg welkom was in de kerken. In 1975 voelde Herb Shreve zich door God geroepen om het goede nieuws in de motorwereld te gaan brengen. Daarbij gaf Herb zijn baan als dominee op en trok eropuit met zijn motor. Wat begon met één man op een motor is uitgegroeid tot de Christian Motorcyclists Association (CMA) met tienduizenden leden in 35 landen.

 

De Christian Motorcyclists Association is een actieve en dynamische vereniging. Gericht op het aangaan, onderhouden en versterken van relaties met mensen en clubs in de motorwereld. Twee passies: het geloof en de motor. De leden van de CMA willen door hun oprechte belangstelling in mensen iets van de liefde van Jezus Christus laten zien. Niet dwingen, maar dienen is één van de slogans van de CMA.

 

CMA in Nederland

Inmiddels is CMA ook in Nederland een begrip. Zo houdt CMA Nederland twee keer in de maand op twee verschillende locaties, Meppel en Katwijk een kerkdienst/samenkomst voor het motorvolk: The Church for Bikers. Dat is iedere tweede zondag in Meppel en iedere vierde zondag in Katwijk.

In Hardenberg op de Boshoek heeft CMA Nederland een eigen clubhuis. Daar is iedere derde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur Open Huis. Iedereen is daar welkom voor een bak koffie of een ander sapje, sterke verhalen, ‘vettebek-food’ en muziek. En als het mega-gezellig is, kan het natuurlijk wat uitlopen.

 

Missie van CMA Nederland

De missie van de vereniging is het uitzenden van een team van christelijke motorrijders die zichtbaar, dienstbaar en geloofwaardig als vertegenwoordigers van Jezus Christus in de motorwereld aanwezig zijn. Zij brengen het evangelie primair, maar niet uitsluitend in de motorwereld. Daarnaast worden bijdragen aan christelijke activiteiten gestimuleerd, zoals meewerken aan kerkdiensten, persoonlijke hulp bieden aan motorrijders en worden onderlinge contacten tussen christenmotorrijders gestimuleerd en bevorderd.

 

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten