SMS-actie om AMBER Alert te redden

De politie wil een eind wil maken aan het zeer succesvolle AMBER Alert Nederland. Daarom is amberalert.nl een sms-actie gestart.

AMBER Alert, het landelijke vermiste kinderen-alarm, werd in 2008 opgericht. Dit geheel kosteloos door softwarebedrijf Netpresenter en de Nationale Politie. Het startsein werd gegeven op 11 november 2008. Omdat de politie een eind wil maken aan et AMBER Alert Nederland, komt de opsporing van vermiste en ontvoerde kinderen in gevaar.

Om AMBER Alert te redden, is amberalert.nl donderdagmorgen 15 april om 8.00 uur een SMS-actie gestart. Hierin wordt zoveel mogelijk mensen opgeroepen om een petitie te tekenen.

Onderstaand bericht is donderdagmorgen per SMS verstuurd naar iedereen die zich heeft aangemeld voor het ontvangen van AMBER Alerts.

“U bent aangemeld voor AMBER Alert om mee te helpen zoeken naar vermiste kinderen. De Politie gaat stoppen met AMBER Alert in Nederland. Samen hebben wij meer dan 1000 kinderen gered. Zorg dat AMBER Alert kinderlevens blijft redden. Teken nu: https://redamberalert.petities.nl Afmelden? Stuur STOP naar 5100”

Via de website www.amberalert.nl kunt u meer informatie over de actie vinden. Ook kunt u op amberalert.nl de petitie tekenen.

Bron: Amberalert.nl

Gerelateerde berichten