ANWB Kinderfietsenplan ontvangt 540 fietsen uit Overijssel

De ANWB is in maart gestart met de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. Sindsdien komen er uit het hele land fietsen binnen voor het ANWB Kinderfietsenplan.

De teller staat inmiddels op 10.000 fietsen en daar is de ANWB heel blij mee want elke fiets telt. De ANWB vraagt iedereen om thuis te kijken of er nog ongebruikte fietsen in de schuur staan en doet hierbij een speciale oproep aan de provincie Overijssel.

Niet voor alle kinderen is een eigen fiets vanzelfsprekend. Zij groeien op in een omgeving waar geen geld is voor een fiets of waar het niet gebruikelijk is om te fietsen. De ANWB vindt dat alle kinderen in Nederland een eigen fiets verdienen en vraagt daar met de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’ extra aandacht voor.

Nederlanders steunden afgelopen maand enthousiast de oproep van de ANWB. Velen hebben hun ongebruikte fietsen gedoneerd aan het ANWB Kinderfietsenplan. Inmiddels zijn er al duizenden fietsen ingezameld. De fietsen worden in regionale werkplaatsen opgeknapt. Met behulp van lokale partners komen deze fietsen terecht bij kinderen die het hardst een fiets nodig hebben.

Ongebruikte fietsen kunnen worden aangemeld via anwb.nl/kinderfietsenplan.

Gerelateerde berichten