Sint verschijnt op Ozosnel in Hardenberg

Sinterklaas zette zaterdag niet alleen voet aan wal in Hellevoetsluis voor de landelijke intocht, maar reed ook Hardenberg niet stilletjes voorbij. Dit jaar kwam de goedheiligman voor het eerst tegen etenstijd aan. En hij verscheen ook nog eens op Ozosnel.

Sint liet een bomvolle haven vol ouders en kinderen in spanning wachten, maar arriveerde vlak voor etenstijd dan toch in de haven van Hardenberg. Na enige vertraging kwam eerst de brandweerboot aangevaren. Deze werd gevolgd door de pakjesboot, maar aan boord waren alleen maar Pieten. Alleen geen spoor van Sinterklaas, waarop menig kind gespannen reageerde. ‘Komt Sinterklaas nu wel of niet? Zal hij echt zijn doorgevaren naar Gramsbergen, zoals de omroeper meedeelde?’

Niet veel later konden de kinderen alsnog rustig ademhalen. Want de goedheiligman verscheen alsnog. Weliswaar niet op de boot, maar op de dijk aan de overkant van de haven. Sint zat op zijn paard Ozosnel. Vervolgens voegde hij zich samen met zijn Pieten, waarna hij in een cabriolet via de Voorstraat koers zette naar de Markt.

 

Later dan anders

Dit jaar was het feest voor het eerst later op de dag, maar dat mocht voor veel kinderen én ouders de pret niet drukken. De late aankomst is een bewuste keuze van het Sinterklaascomité Hardenberg. Met sfeervolle verlichting in de haven en een avondfeest op de Markt was het volgens menig vader en moeder anders, maar toch beregezellig. Echter de kinderen om 19.00 uur naar bed, ging deze avond niet lukken.

Door het late tijdstip kwam ook menig eetschema in de war. Maar met foodtrucks op de Markt was daar al op geanticipeerd. Wel zo handig, vonden verschillende bezoekers. DJ Erik Volkers draaide de muziek, terwijl burgemeester Maarten Offinga de Sint verwelkomt op het podium. Combineer dat met een dolblije kindermassa in het donker en het geheel wordt ineens heel sfeervol.

 

Geluid wel erg hard

Klein minpuntje waar best veel mensen over klaagden, was het knetterharde geluid op de Markt. “Zelfs met minder harde muziek kan het nog feestelijker zijn. Nu kun je elkaar amper verstaan”, liet een stel, dat met hun kinderen op de Markt aanwezig was, weten.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Bas Schipper Photography

Gerelateerde berichten