Infohuis Hardenberg van start

Het Infohuis Hardenberg gaat vanaf maandag 14 november officieel van start. Dé plek waar inwoners met al hun vragen terecht kunnen, is gevestigd in de Bibliotheek Hardenberg in het LOC+.


Als u als inwoners even niet weet welke kant u op moet, of niet weet bij wie u kunt aankloppen voor hulp kunt u in het Infohuis Hardenberg terecht. Dit kan met vragen over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, sociale contacten, wonen of digitale aanvragen.

De afgelopen periode zijn er achter de schermen veel voorbereidingen getroffen om van start te kunnen gaan. Er is bijvoorbeeld een enthousiaste groep van 8 vrijwilligers die de inloopmomenten gaan draaien. Hiervoor hebben ze een opleiding gevolgd en hebben ze ook kennis gemaakt met veel maatschappelijke organisaties uit Hardenberg tijdens zogenaamde Speed dates.

 

Open dag Bibliotheek

De afgelopen twee weken is er proefgedraaid en zijn de puntjes op de i gezet. Tijdens de open dag van de Bibliotheek op zaterdag 12 november is het Infohuis Hardenberg ook aanwezig. Iedereen is welkom om even langs te komen voor een praatje, kennis te maken met de vrijwilligers of natuurlijk met je vragen. Coördinator Henk Kok: “Na lange voorbereiding zijn we blij dan we van start kunnen. We hebben er zin en verwelkomen graag de inwoners van Hardenberg met al hun vragen in het Infohuis!”

Openingstijden

Maandag      10.00-12.00
Woensdag    15.00-17.00
Donderdag   18.00-20.00

 

Contact

Het Infohuis Hardenberg is bereikbaar tijdens openingstijden via 0523- 208368 of via de mail. U kunt ook het Infohuis Hardenberg volgen op Instagram en Facebook. Het Infohuis Hardenberg is een initiatief van de Samen Doen, Vechtdal Wonen, Bibliotheek Hardenberg en De Stuw. “Het Infohuis moet een mooie, laagdrempelige ontmoetingsplek worden, waar mensen info kunnen krijgen, maar ook zo binnen kunnen lopen voor een kopje koffie of om een krantje te lezen. De bedoeling is dat het geheel wordt gerund met hulp van vrijwilligers. Zij ontvangen de bezoekers en wijzen hen met al hun vragen verder de weg”, licht sociaal werker Ruben Drost van De Stuw de werking van het lokale Infohuis toe.

 

Het Infohuis Dedemsvaart

Dedemsvaart had al eerder een Infohuis, dat al sinds 3 juni 2021 van start is gegaan. toen waren er ook al plannen om in Hardenberg een Infohuis te starten. Het Infohuis Dedemsvaart is een groot succes. Er wordt veel gebruik gemaakt van de gratis aangeboden hulp.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Stuw

Gerelateerde berichten