Scootmobielclub succesvol van start

De Scootmobielclub Stichting 55+ Actief Gramsbergen is donderdag succesvol van start gegaan. Er is begonnen met een kleine cursus verkeersveiligheid.

In het najaar van 2022 werd de club in dorpshuis De Binder als achtste onderdeel van 55+ Actief Gramsbergen opgericht. Jan Hamhuis en Mans Veldsink vormden destijds de contactpersonen voor de inmiddels al 12 leden tellende Scootmobielclub. Het doel is om regelmatig met elkaar en op verantwoorde manier gezellige trips in de omgeving te maken. Met het mooie weer in aantocht en het organiseren van uitjes, leek het raadzaam om voor de leden een verkeersveiligheidscursus te organiseren.

Op woensdag 12 april verwelkomde Jan Hamhuis in hetzelfde dorpshuis bijna alle leden voor deze cursus. Nadat de deelnemers waren voorgesteld attendeerde hij de leden erop toch vooral voor te zorgen dat de accu’s goed gevuld dienen te zijn voor de activiteiten. “Dat wordt nog wel eens vergeten”, zo meldde Jan.

 

Veiligheid boven alles

Met veel genoegen kondigde Jan Hamhuis de medewerkers van Veilig Verkeer Nederland aan. Zij namen welwillend de organisatie van de cursus voor hun rekening tot zelfs de koffievoorziening toe. Een speciaal welkom was er voor scootmobiel-specialist Joy Woelders van Kymco Enjoy. Hij schonk onder andere aandacht aan de behendigheid met scootmobiels.

Tijdens een theoretisch onderricht met dia’s werd door Gerrit Zweers vooral ingegaan op de rol van de scootmobieler in het verkeer als bestuurder of voetganger. Maar ook voor de diverse andere verkeersregels kregen het besef. “Wees slim onderweg, houd je aan de borden en de regels en laat je niet afleiden”, zo kregen de leden als motto te horen.

 

En dan oefenen in de praktijk

Daarna was het tijd voor de praktijk. In twee groepen werden onder begeleiding in de buitenlucht diverse situaties nagebootst. Dat was op de parkeerplaats, in de straten en op hellingen. En er was aandacht voor het behendig manoeuvreren, zo ook tussen de schappen in de plaatselijke supermarkt.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten