Senioren Scootmobielers in april op stap

Stichting 55+ Actief Gramsbergen wil een scootmobielclub in het leven roepen. Het doel is om regelmatig met elkaar en op verantwoorde manier gezellige trips in de omgeving te maken.

Jan Hamhuis en Mans Veldsink, van het bestuur van Stichting 55+ Actief Gramsbergen, hadden een oproep gedaan aan alle 55-plussers in Gramsbergen, om een scootmobielclub in het leven te roepen.  Daar kwamen diverse reacties op. Vijf van hen kwamen onlangs naar De Binder om hierover met Jan en Mans van gedachten te wisselen.

De aanwezigen vonden een scootmobielclub een goed idee, ook gezien het groeiende aantal scootmobiel-gebruikers. Daarmee staat vast dat de scootmobielclub de twaalfde activiteit wordt binnen de stichting. Actief 55+ Gramsbergen blijkt opnieuw een bloeiende overkoepeling te zijn voor de senioren in Gramsbergen.

 

Informatie verstrekken

Het was een bijeenkomst van kennismaken, een opzet bespreken en vooruitkijken. Iedereen was het er mee eens dat een aparte scootmobiel-activiteit beter is dan aansluiting bij  de fietsclub zoals eerst overwogen werd. Want met een scootmobiel ben je altijd gebonden aan je eigen snelheid, afstanden en dergelijke.

Voor scootmobielgebuikers is het een aparte tak van voortbewegen, met onderlinge afstand om ontspannend en genietend eropuit te gaan. De eerste bijeenkomst ging het vooral over verzekerd zijn, pechgevallen en hulp onderweg. Maar ook over de risico’s onderweg en over ieders eigen behendigheid met de scootmobiel werd gepraat. Verdere kwam nog ter sprake of het misschien verstandig was om een kleine deelnamevergoeding voor onkosten in te voeren. Niet geheel onbelangrijk: samen uit en samen thuis. Immers, alles moet vertrouwd zijn en zeer zeker veilig.

 

Verkeersregels en behendigheid

In de wintermaanden kunnen al een heleboel dingen geregeld kunnen worden. Zo is er al contact geweest met de gemeente Hardenberg en met Veilig Verkeer Nederland/afd. Hardenberg. Voorafgaand aan het seizoen streeft men naar een praktische korte oefencursus. Hierbij gaat het met name om verkeersregels, behendigheid en gaat de aandacht vooral uit naar gevaren voor de scootmobielers. Jan en Mans, de twee begeleidende coördinatoren, lieten weten zich alvast te gaan verdiepen in leuke en vertrouwde routes door buurtschappen en mooie plekjes in de omgeving van Gramsbergen.

 

De inschrijflijst staat open

Voor deelname aan de ritten is een opgaveformulier van de club beschikbaar. Daar moeten gegevens ingevuld worden over verzekering en voorziening bij pech onderweg. Voorlopig is gekozen om er vanaf april op de woensdagmiddag gezamenlijk maandelijks eropuit te gaan. Begin- en eindpunt zal altijd bij De Binder in Gramsbergen zijn.

Heeft u liefhebbers in de omgeving die mee willen doen aan deze drempelverlagende gezelligheidstochten?
Dan zijn de inschrijfformulieren te verkrijgen via Jan of Mans:
Jan Hamhuis, 0524 – 561 898 of e-mail: janhamhuis@gramsbergen.nl
Mans Veldsink, 06 – 309 05 254 of e-mail: mans.dina@kpnmail.nl.
Ook hier gaat volgens de deelnemers de bekende gezegde op: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Harry Kruiper, Omroep NOOS

 

Gerelateerde artikelen