Routewijziging Buurtbus Beerzerveld-Mariënberg

Door tijdelijke afsluiting van de Rheezerweg in Hardenberg, kan buurtbus Beerzerveld-Mariënberg (lijn 597) straks twee haltes niet bereiken. Daarom wordt de route tijdelijk gewijzigd.

Lijn 597, houdt de dorpen Beerzerveld – Mariënberg – Beerze nog enigszins mobiel. Deze lijn die start in Beerzerveld, is momenteel het enige openbaar vervoer in dit gebied. Ieder uur, van maandag tot en met zaterdag, vervoert de buurtbus al ruim tientallen jaren haar passagiers.

 

Twee routes voor lijn 597

  1. De ene route gaat via (oud)Bergentheim en Brucht naar Hardenberg.
  2. De andere route gaat via Diffelen en Rheeze naar het centrum van Hardenberg.

Haltes komen tijdelijk te vervallen

Bij route 2 verandert vanaf maandag 20 maart tijdelijk het één en ander. Dat komt door geplande werkzaamheden aan de Rheezerweg in Hardenberg. De Rheezerweg blijft tot eind mei 2023 afgesloten voor doorgaand verkeer. Door de wegafsluiting komen de haltes Meteoorlaan en Rheerzerweg tijdelijk te vervallen. Clara Feyoena is op deze route dan de laatste ‘normale’ halte, alvorens de bus Hardenberg centrum inrijdt.

 

Tijdelijk andere route

Met de tijdelijke route rijdt Buurtbus Beerzerveld via Frits de Zwerverlaan en Scholtensdijk. Bij de verkeerslichten bij het kruispunt met de Twenteweg, bij installatiebureau Welink, zal de buurtbus rechtsaf slaan. Bij de eerstvolgende verkeerslichten gaat de buurtbus linksaf om via de Europaweg het centrum Hardenberg in te rijden. Daarna volgt de bus haar ‘normale’ route weer. Als de bus vanuit Hardenberg richting Rheeze/Diffelen toert, wordt de omgekeerde, tijdelijke, omleidingsweg gevolgd.

 

Zwaaien naar de buschauffeur

Aangezien er op de gewijzigde route geen halteplaatsen zijn, wordt u als passagier vriendelijk verzocht om de chauffeur van dienst, door middel van zwaaien of een hand op te steken, duidelijk te maken dat u wilt instappen.

Voor meer info kunt u tevens terecht op de website van Buurtbus Beerzerveld, lijn 597, www.buurtbusbeerzerveld.nl.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten