Saxenburgh hervat Publiekscolleges

Na een noodgedwongen onderbreking vanwege de coronapandemie, hervat Saxenburgh haar succesvolle Saxenburgh Publiekscolleges voor inwoners in de regio. Het eerste Publiekscollege is: Wat beweegt de orthopedie.

“We zijn blij dat de Saxenburgh Publiekscolleges een doorstart krijgen. Het blijkt echt een schot in de roos. Wij verwachten dat de colleges ook nu weer snel zijn volgeboekt”, aldus cardioloog Marlon Olimulder, mede-initiatiefneemster.

“Saxenburgh heeft op medisch gebied heel veel te bieden. We kunnen van grote betekenis zijn voor de mensen in de regio, zeker ook op het gebied van preventie.” Tijdens een college vertellen artsen, verpleegkundigen of andere zorgverleners op begrijpelijke wijze over ziektebeelden, behandelmethoden en nieuwe ontwikkelingen op een vakgebied. Mensen in de zaal kunnen vragen stellen.

 

 

Wat beweegt de orthopedie

De orthopedisch chirurgen Hilbrand van de Belt en Jan van Beveren bijten met hun team het spits af op 5 april met: Wat beweegt de orthopedie’. Ze vertellen over knie- en schouderklachten. Wat is slijtage? Hoe ontstaan de klachten? En hoe herken, maar vooral hoe voorkom je klachten en blijf je vitaal? Het publiek krijgt op ludieke wijze vragen voorgeschoteld en mag ook zelf in actie komen. Het belooft een leerzame, afwisselende en vooral gezellige avond te worden.

 

 

Aanmelden

Het eerste college van dit jaar vindt plaats op woensdag 5 april in het LOC+ in Hardenberg. De orthopedisch chirurgen zullen dit college verzorgen. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Saxenburgh. Het college start om 19.30 en eindigt rond 21.30 uur.

Inloop vanaf 19.15 uur met een kopje koffie of thee. Locatie: LOC+ Hardenberg, Parkweg 1a7.

Toegang en parkeren bij LOC+ zijn deze avond gratis.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Saxenburgh

Gerelateerde berichten