Roparunners halen ruim drie miljoen euro op

De Roparun 2022 heeft een bedrag opgebracht van 3.402.466 euro. De eindopbrengst werd zaterdag gedeeld met alle deelnemende teams en vrijwilligers. De Roparun kende ook deze editie een aangepaste vorm en vond volledig plaats in Nederland. De opbrengst is voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Stichting Roparun blij verrast met de opbrengst

Voorzitter Michael Arbman: “We zijn enorm trots op de duizenden deelnemers die het hele jaar keihard in de weer zijn om acties te organiseren. De editie van 2021 vond plaats in oktober. Dit zorgde ervoor dat de deelnemers een kortere voorbereiding hadden op de afgelopen editie en dus minder tijd hadden om acties te organiseren.” De stichting is de deelnemende teams enorm dankbaar die dit geweldige bedrag binnen hebben gehaald.

Minstens net zo trots en dankbaar zijn ze hun vrijwilligers. “Zonder hen is een evenement als de Roparun organiseren onmogelijk. De coronacrisis deed de afgelopen jaren een groot beroep op het aanpassingsvermogen van onze teams, vrijwilligers en de organisatie. Ook in aanloop naar deze editie waren er minder mogelijkheden voor de teams om doneeracties te organiseren. Dit eindbedrag laat zien dat we ook na een aantal turbulente jaren nog steeds het verschil kunnen maken”, vertelt Arbman verder.

 

“Het biedt vertrouwen om in de toekomst verder te bouwen aan de maatschappelijk impact die Roparun heeft. Niet alleen tijdens het evenement, maar het gehele jaar zorgt Roparun voor nationale verbondenheid tussen onder andere deelnemers, vrijwilligers en goede doelen. Het komende jaar willen wij met dit eindbedrag zoveel mogelijk goede doelen ondersteunen die met dit geld belangrijke dingen kunnen doen binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker”, besluit de voorzitter.

 

Nu al bezig voor 2023

Tijdens deze Roparun hebben 220 teams weer de ouderwetse 550 kilometer afgelegd. Waar de teams normaliter vanuit Parijs of Bremen starten, deden ze dat deze keer vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Vanuit Twente hebben zij via een noordelijke route langs steden als Sleen, Dalen, Coevorden en Almelo of een zuidelijke route langs Arnhem, Eindhoven, Breda en Roosendaal de kilometers afgelegd naar de Rotterdamse Coolsingel. Teams en vrijwilligers zijn inmiddels al weer druk bezig voor de editie van 2023. In 2023 vindt Roparun plaats op 27, 28 en 29 mei.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Roparun

Gerelateerde berichten