Rapport Remkes onderwerp op R&M Vakbeurs

Het kennisprogramma voor Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) 2022 in Evenementenhal Hardenberg is bekend, met speciale aandacht voor rapport Remkes.

Tijdens RMV Hardenberg eind oktober is er een groot kennisplein waar beursbezoekers zich kunnen laten informeren en inspireren over actuele topics uit de sector. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. emissieloze landbouw waarbij het rapport van Remkes wordt besproken, cybercriminaliteit in de agrarische wereld, nieuwe ketensamenwerking, diergezondheid en de stikstofuitdagingen.

Rondetafelgesprekken

Op de eerste twee beursdagen vinden tijdens RMV Hardenberg rondetafelgesprekken plaats met topsprekers uit de sector waar actuele thema’s worden besproken. Op de dinsdag wordt om 15.00 uur het thema nieuwe ketensamenwerking besproken met tafelgasten Daan Thomessen (De Groene Weg), Marieke de Ruyter (The Newfork), Leo den Hartog (oud-directeur RND) en Hessel Jan Sinnige (Zuco) onder leiding van tafelhost Boerin Agnes Lensing.

De stikstofuitdagingen staan op de woensdag op het programma. Om 15.00 uur schuiven aan tafel: Lely, FrieslandCampina en Rabobank aan. Samen met tafelhost Harold Overmars van NAJK worden een aantal stellingen besproken, waarbij het thema stikstofuitdagingen oplossen door samen te werken centraal staat. Later op de dag om 20.00 uur wordt er gepraat over het thema diergezondheid met tafelgasten Nikki Verheijden (Hato Agricultural Lightning), Maarten van der Heijden (AHV), Heemskerk Dairy en tafelhost Boerin Agnes.

 

Openingssymposium en cybercriminaliteit

Voor het eerst vindt op RMV Hardenberg een openingssymposium plaats op dinsdag 25 oktober van 13.30 tot 14.30 uur over perspectief en kansen in de agrarische sector. Aan het woord komen Agrifirm, KWS, Agrifacts en hoofdredacteur Jan Vullings van vakblad Boerderij als gespreksleider. Verder houdt Univé alle beursdagen een sessie over cybercriminaliteit in de agrarische wereld.

 

Emissieloze landbouw

Ook is er op de woensdag een seminar over Smart Animal Farming met het thema slim en rendabel naar een emissieloze landbouw. Experts zullen tijdens dit seminar presenteren en in gesprek gaan over bodem, bemesting, voeren van vers gras en het rapport van Remkes over emissiereductie in de stal.

 

Praktische info RMV Hardenberg

Het volledige programma van RMV Hardenberg 2022 vind je hier. Deze beurs is al jarenlang de grootste en drukstbezochte beurs in Evenementenhal met meer dan 14.000 bezoekers, hoewel de beurs in 2021 een rustige start kende. RMV Hardenberg 2022 is te bezoeken op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 oktober van 13.00 tot 22.00 uur in Evenementenhal Hardenberg.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Easyfairs

 

Foto’s: archief Omroep NOOS RMV vakbeurs 2021

Gerelateerde berichten