Jubilerende Annie Kelder in de bloemen gezet

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 25 april is Annie Kelder in de bloemen gezet. De fractievoorzitter van OpKoers.Nu is deze maand 25 jaar raadslid.


“Een kleine dame van groot politiek formaat”. Met die lovende woorden werd fractievoorzitter Annie Kelder van OpKoers.Nu dinsdagavond in de gemeenteraad in één zin als persoon gekarakteriseerd door burgemeester Maarten Offinga. Annie werd in het zonnetje gezet vanwege haar 25-jarig jubileum als raadslid. “Een hele mijlpaal, die aandacht verdient,” aldus de burgemeester.

Annie Kelder is sinds 14 april 1998 actief in de gemeentepolitiek. Aanvankelijk voor de PvdA en sinds 2006 voor OpKoers.Nu, dat zij mede heeft opgericht. Een partij, die onder haar leiding groeide van 1 naar 7 raadszetels nu.

De burgemeester schetste Annie als een gepassioneerd, toegewijd, maar ook bescheiden politica, die de taal van het volk spreekt en over goede voorspellende gaven beschikt. Als voorbeeld daarvan noemde hij onder meer de waarschuwing van Annie de bestuursdienst van Ommen en Hardenberg niet samen te voegen. “Waarmee ze uiteindelijk gelijk kreeg,” aldus Offinga. Als dank voor haar geweldige inzet voor de inwoners van Hardenberg bood hij Annie namens de raad een boeket bloemen aan.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten