Overijsselse vrijwilligersprijzen uitgereikt

Statenlid Kees Slingerland heeft namens de provincie Overijssel donderdagavond de Overijsselse vrijwilligersprijzen 2021 mogen uitreiken. 


Hillie Waning-Vos

Hillie Waning-Vos uit Slagharen mocht donderdagavond de Overijsselse vrijwilligersprijs Groen 2021 in ontvangst nemen. Dit is een bijzondere erkenning die overhandigd werd door Statenlid Kees Slingerland namens de provincie Overijssel en Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel. Hillie is een van de fanatiekste groene vrijwilligers en zet zich al bijna 45 jaar in voor allerlei zaken wat maar met de natuur te maken heeft. De 63-jarige is met name bekend door haar inzet voor vleermuizen en insecten. Hillie ontving een oorkonde en VVV-bonnen. Als Groene vrijwilligster ontving zij als extraatje nog een appelboom (Sterappel) en een zakje bloembolletjes (Sterrenlook): Groene vrijwilligers zijn de sterren!

 

Jan Uythof

Statenlid Kees Slingerland mocht donderdagavond nog vier vrijwilligers verrassen. Als eerste was Jan Uythof aan de beurt. Jan was naar MFC De Baron in zijn woonplaats gelokt en voor hem was het dan ook een verrassing. Hij kreeg een oorkonde, VVV-bonnen en een bos bloemen. Jan is inmiddels 83 en heeft zich al jaren als vrijwilliger ingezet, hij is actief binnen de klussendienst en coördineert het tuinonderhoud. Ook is Jan nog actief bij de RK kerk en bij de tafeltennisvereniging in Dedemsvaart. Ook is hij jarenlang vrijwilliger geweest bij de lokale omroep van de gemeente Hardenberg en was met name zeer betrokken bij het radioprogramma sportradio.

 

Bernard Lamberink

Daarna vertrok Kees Slingerland naar het Kloostermuseum in Sibculo. In Sibculo werd de 84-jarige Bernard Lamberink verrast met een bezoek van Kees. Bernard is vanaf het ontstaan van Stichting Klooster Sibculo al vrijwilliger. Ook hij is op dit moment veel met tuinen bezig. Hij is onderdeel van de ’tuinploeg’ die zich bezighoudt met het onderhoud van de kloostertuin en het omliggende terrein. Na het overhandigen van de oorkonde, bonnen en bloemen in Sibculo vertrok Kees naar Gramsbergen.

 

Berni en Gea Veldsink

In Gramsbergen werden Berni en Gea Veldsink in hun woning verrast met het bezoek van Kees Slingerland. Hier dus niet één, maar twee vrijwilligers tegelijk. Het echtpaar heeft met het vrijwillig oprichten van de ‘Zwemgezelligheid’, zwemactiviteiten voor zowel kinderen als volwassenen, zelfs sluiting van het zwembad voorkomen. Ook zij ontvingen de oorkonde, bonnen en een bos bloemen.

 

Gerelateerde artikelen