Jubilarissen bij Concordia gehuldigd

Muziekvereniging Concordia gaf zaterdagmiddag haar najaarsconcert in MFC De Horst in Sibculo. Tijdens dit concert zijn vier jubilarissen gehuldigd.

Eindelijk na anderhalf jaar mocht er weer een concert gegeven worden, én nog net op de valreep voordat de nieuwe coronaregels ingingen. Ondanks het tijdstip -het concert begon om 16.00 uur- was er toch een mooie opkomst in MFC De Horst in Sibculo.

Het was voor de muzikanten wel eventjes wennen om weer voor een volle zaal te spelen. Dat was ook wel te merken met het eerste nummer Monte Cervino waarmee het orkest begon. Rustig ingetogen maar goed. Daarna kwam het orkest o.l.v. Kimmy Reef los en brachten ze de stukken The Mask of Zorro en A Musical Fantasy van Ennio Salvere ten gehore. Na het orkest was het de beurt aan de slagwerkgroep o.l.v. Yannick Bergevoet met de nummers; The Rivals, Blue Scots en Kameleon.

Hierna werden door voorzitter Henri Bakhuis drie leden gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap; Rosalie Drees 12,5 jaar, Mirjam Ekkel 25 jaar en Jan Leemhuis 70 jaar. Daarna werd Henri Bakhuis door penningmeester Alie Ekkel gehuldigd voor zijn 40-jarig jubileum. De jubilarissen werden bedankt voor hun inzet en zoals bij het jubileum hoort, ontvingen ze de bondsspeld en de oorkonde.

Na de pauze werd het programma gestart door de jeugdslagwerkgroep met het nummer; Oil barrel beats. Gevolgd door het jeugdorkest met de stukken Suite for Youth, House of Dance, voor dit nummer was speciaal een DJ aangetrokken in de vorm van jeugdlid Auke Kroek.

Ter afsluiting speelde het jeugdorkest het stuk Blue March & Boogie.  Hierna bracht het orkest de werken At World’s End van Hans Zimmer en eindigde met de Doe Maar Medley. Voorzitter Henri Bakhuis sloot het concert af met dank aan de dirigenten, beheerders van de Horst en het publiek. Na het concert hebben de muzikanten en het publiek nog gezellig nagezeten.

Dit concert was tevens het laatste optreden van Concordia dit jaar. Vanwege de huidige coronaregels zullen er dit jaar ook geen repetities meer zijn. Dirigent Kimmy Reef is in blijde verwachting en is na dit concert met zwangerschapsverlof gegaan. Zij zal begin mei weer voor het orkest staan. Als het weer mogelijk is, zal vanaf januari het orkest weer repeteren en tijdelijk worden gedirigeerd door Martijn Blaak.


Deze jongeman speelde ondanks zijn 18e verjaardag gewoon mee en werd daarom nog extra gefeliciteerd 

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Muziekvereniging Concordia Sibculo

Gerelateerde artikelen