Onderwijsbeurs Noordoost naar Hardenberg

Evenementenhal Hardenberg maakt bekend dat Onderwijsbeurs Noordoost in 2024 in Hardenberg plaatsvindt. Daarmee verhuist het studiekeuze-event van Noordoost-Nederland van Zwolle naar Hardenberg. De laatste editie van Onderwijsbeurs Noordoost in 2023 trok meer dan 18.000 bezoekers. De eerste editie in Hardenberg is op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober.

Onderwijsbeurs Noordoost is alweer het vijfde grote evenement dat in korte tijd naar Evenementenhal Hardenberg verhuist.

Onderwijsbeurs Noordoost biedt een groot overzicht van studiemogelijkheden op mbo-, hbo- en wo-niveau en helpt daarmee jongeren bij het maken van een studiekeuze. Naast de mogelijkheden in Nederland is er op de beurs informatie over studie, stage en tussenjaar in het buitenland en er zijn (leerwerk)bedrijven aanwezig. Onderwijsbeurs Noordoost wordt georganiseerd door Organisatie Groep Zuid (OGZ).

Nieuwe locatie

“Door de definitieve sluiting van de IJsselhallen waren we opzoek naar een nieuwe locatie voor het event. Wij zijn erg blij dat we deze gevonden hebben met Evenementenhal Hardenberg. De locatie ligt centraal tussen de grote steden Enschede, Zwolle en Emmen, de beurshallen zijn ruim opgezet en er is meer dan voldoende en gratis parkeergelegenheid. Er staat ons niets in de weg om dadelijk in het eerste weekend van oktober een prachtige editie in Hardenberg te organiseren. Vanaf 1 juni is het mogelijk om een gratis ticket aan te vragen via www.onderwijsbeurs.nl”, zegt Joris Verheijen, Marketing Manager van Onderwijsbeurs Noordoost.

Grote evenementen in de regio

Ook Linda de Boer kijkt namens Evenementenhal Hardenberg uit naar de komst van Onderwijsbeurs Noordoost. “In de afgelopen twee jaar hebben we al verschillende nieuwe, grote evenementen mogen welkom heten in Hardenberg, onder meer door de sluiting van evenementenlocaties in de regio. Het is in vele opzichten belangrijk dat deze evenementen bewaard blijven voor de regio, zowel voor bezoekers als deelnemers. Deze evenementen maken economisch als maatschappelijk veel impact. Wij zijn blij dat we als Evenementenhal deze essentiële functie mogen vervullen.”

Het aantal evenementen in de Hardenbergse evenementenhal neemt toe, eerder verhuisden onder andere al Dierenparade Noordshow en Vogelweelde naar Hardenberg. Verder keerde in januari de SVR Vakantiebeurs met ruim 13.000 bezoekers na een korte afwezigheid terug in Hardenberg en sinds vijf jaar was er weer een vakbeurs voor de horecabranche. Daarmee komt het aantal bezoekers in deze eerste weken van 2024 uit op bijna 50.000 bezoekers, bijna 20.000 meer dan vorig jaar in diezelfde periode.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Easyfairs

Gerelateerde berichten