Ondernemers willen zorgpersoneel hart onder de riem steken

Hardenberg – Twee ondernemers, die graag anoniem willen blijven, hebben spontaan het idee opgevat om al het zorgpersoneel van diverse Saxenburgh vestigingen in Hardenberg een blijk van waardering te kunnen geven. De ziekenhuizen liggen vol en er wordt veel gevraagd van zorgpersoneel van de diverse vestigingen Saxenburgh Groep.


Het is begonnen met een kerstgedachte: geld bij collega-ondernemers inzamelen die niet financieel geraakt zijn door de pandemie. Het geld wordt dan besteed om getroffen ondernemers van de horeca en het zorgpersoneel van Saxenburgh-vestingen in Hardenberg een hart onder de riem te steken. Met name de zorgmedewerkers, want de zorg is opnieuw zwaar belast door de coronapandemie. Eerst was de opzet om de personeelsleden van het Saxenburgh Medisch Centrum een pakketje aan te kunnen bieden. Nu is er gekozen om niet alleen het ziekenhuispersoneel, maar zoveel mogelijk zorgmedewerkers van de diverse Saxenburgh-vestingen in Hardenberg een pakket aan te bieden.

Al 800 pakketten
Er is dankzij een aantal gulle ondernemers al zo’n 10.00 euro binnengekomen. Hiermee kunnen 800 amusepakketten worden samengesteld. Dit is natuurlijk niet genoeg, want Saxenburgh heeft uiteraard heel veel meer zorgmedewerkers. En om deze allemaal te kunnen verblijden met een amuse-borrelpakketje ter waarde van 12,50 euro, is er heel wat meer geld nodig.

Oproep aan collega-ondernemers
De twee anonieme ondernemers hopen dan ook langs deze weg om nog meer collega-ondernemers, die juist géén financiële nadelige gevolgen hebben ondervonden van de coronapandemie, aan te sporen een gift te doen. Met de aanschaf van amuse-borrelpakketten worden ook weer Horecaondernemers extra gesteund in deze zware tijd. En zo kunnen er natuurlijk weer meer pakketten uitgedeeld worden. Het streven is om dit in januari nog allemaal waar te kunnen maken.

Ook meehelpen?
Wilt u als ondernemer ook meehelpen? Neem dan contact op met Reinoud Hofsink in Gramsbergen.
Hij is door de twee ondernemers gevraagd om als tussenpersoon dit initiatief verder te verzorgen.
Reinoud is te bereiken via 06 238 551 47 of E-mail: reinoud.hofsink@gmail.com.

 

Dos Pimientos en Jaap’s Kitchen uit Hardenberg (bekend van de Bokkepruik) zijn gevraagd om de amuse-borrelpakketten, waarin allerlei lekkers zit ter waarde van zo’n 12,50 euro, samen te stellen.

Geen strijkstok
Al het ingezamelde geld wordt 1 0p 1 doorgezet, dus er blijft niets aan de beruchte strijkstok hangen. Geld dat overblijft wordt gebruikt voor pakketten bedoeld voor personeel van verpleeg/verzorgingshuizen in de gemeente Hardenberg.

Gerelateerde berichten