Oktober actiemaand Luiers voor Lesbos

Kinderen op de vlucht aan de grenzen van Europa leven in schrijnende situaties, afhankelijk van hulp van anderen. Stichting Christian Children Relief (CRR), ondersteunt deze kinderen door te voorzien in de basisbehoeften.

Help stichting CRR iedere mama en kind op de vlucht te geven waar het recht op heeft en doneer luiers, billendoekjes en maandverband! In 2021, heeft stichting CRR al 20 hulptransporten kunnen versturen naar plaatsen waar het zo hard nodig is. Deze transporten zijn verstuurd naar Lesbos, Chios, Samos, Athene, Thessaloniki en Bosnië. Per hulptransport zijn er gemiddeld 50.000 luiers nodig!

 

Met de gedoneerde luiers van de actie Luiers voor Lesbos in 2021 heeft CRR veel hulptransporten kunnen vullen. Echter, een jaar later, is die voorraad gedoneerde luiers op en hebben ze weer nieuwe luiers, billendoekjes en maandverband (voor de moeders) nodig. Om de komende hulptransporten te kunnen blijven voorzien van voldoende luiers en andere hoognodige hulpgoederen, zetten zijde actie Luiers voor Lesbos opnieuw in. Daarom doen ze een beroep op u en jou, om mee te helpen.

 

In de maand oktober 2022 worden door heel het land heen luiers, billendoekjes en maandverband ingezameld, om ervoor te zorgen dat stichting CRR deze hulp kan blijven bieden. Jouw hulp is daarbij van grote waarde! Help stichting CRR ieder vluchtelingenkind te geven waar het recht op heeft en doneer luiers (vooral maat 4-6), billendoekjes of maandverband!

 

Inzameladressen

Donaties kunnen ingeleverd worden bij de volgende adressen: Fam. Odink, Loorlaan 44, Hardenberg (Marslanden); Fam. Woudt, Rheezerweg 46, Hardenberg (Heemse); Fam. Slump, Bruchterweg 65, Hardenberg (Centrum); Fam. Hamhuis, Paasberg 66, Hardenberg (Baalder); Fam. Welleweerd, Fonteinkruid 21, Hardenberg (Baalderveld); Fam. Hamhuis, Rondweg 18a, Den Velde.

 

Handje helpen

Aan het einde van de actie worden alle producten verzameld, gesorteerd en geteld. Ook daar heeft CCR helpende handen voor nodig. Wil je zaterdag 5 november ook helpen met een goede afsluiting van Luiers voor Lesbos, dan kun je je bij CCR aanmelden.

De luiers worden ingezameld voor alle gebieden waar stichting CRR werkzaam is, dat zijn momenteel onder andere de Griekse eilanden, het Griekse vasteland, Bosnië en Oekraïne. CRR zal zorgen dat de producten komen op de plaatsen waar ze het hardst nodig zijn.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Christian Refugee Relief

Gerelateerde artikelen