Nieuwe dierenambulance in regio Hardenberg

Als het aan Peter en Inge uit Hardenberg ligt, dan kunnen dieren in nood binnenkort rekenen op een nieuwe dierenambulance in de regio Hardenberg. Dit wordt dan D.A.S. Dierenambulance Salland.

Peter en Inge hebben altijd al een passie voor het helpen van anderen. Ondanks hun eigen moeilijkheden in het verleden willen ze zich nu inzetten voor de gemeenschap en het leven van anderen verbeteren. Ze zijn begonnen met het inzamelen van gratis producten voor mensen in hun buurt, om hen te helpen bij het rondkomen met hun financiën. Het begon als een klein project, maar inmiddels kan iedereen bij hun terecht voor de eerste levensbehoefte.

Idee van eigen dierenambulance

Na verloop van tijd begon het idee van het opzetten van een dierenambulance in de regio Hardenberg vorm te krijgen. Peter en Inge hadden gehoord en zelf ondervonden dat de enige dierenambulance in de regio vaak onderbezet is. En daardoor niet in staat is om snel te reageren op spoedmeldingen. Dit raakt hen diep, vooral omdat ze allebei van dieren houden. Daarom willen Peter en Inge hier iets aan doen.

Eerst is er contact geweest met de D.A.R.. Toen hun aanbod om ruimte aan te bieden in Hardenberg werd afgewezen, besloten ze hun eigen dierenambulance op te zetten. Het project groeit snel. Inmiddels zijn er gesprekken met potentiële vrijwilligers en sponsoren. Inmiddels is er zelfs een logo voor hun nieuwe ambulance – D.A.S. (Dierenambulance Salland). Hun droom is om de hele regio te bedienen en om ervoor te zorgen dat dieren in nood de hulp krijgen die ze nodig hebben.

 

Alleen ambulance ontbreekt nog

Hoewel Peter en Inge al diverse gesprekken hebben met gemeenten en organisaties, ontbreekt er één belangrijk element – de ambulance zelf. Om de ambulance aan te kunnen schaffen, hebben ze de hulp nodig van sponsoren. Ze zetten alles op alles om deze te vinden en geven niet op. Want als ze eenmaal een ambulance hebben, kunnen ze ook onmiddellijk beginnen met het helpen van dieren in nood.

Ondanks de vele uitdagingen die Peter en Inge tegenkomen, blijven zij gemotiveerd en vastberaden om hun doel te bereiken. Hun project toont aan dat een kleine daad van vriendelijkheid kan uitgroeien tot iets groots, en dat als mensen samenkomen, ze grote dingen kunnen bereiken.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over het project van Peter en Inge en hoe je kunt helpen, bezoek dan de website van Stichting de Hulpketen. Elke bijdrage kan het verschil maken en bijdragen aan het verbeteren van het leven van dieren in nood in de regio Hardenberg.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s en bron: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten