Passie voor natuur? Word ook Vechtdalgids

Heb jij passie voor de natuur en voor het Vechtdal? Weet je een groep te boeien met jouw verhaal? Word dan Vechtdalgids en laat je bezoekers genieten van de natuur.

Netwerk voor natuur

Je wordt als Vechtdalgids onderdeel van een netwerk, waarin gezamenlijk de kennis over natuurgebieden voor de toekomst geborgd wordt. Na een korte, specialistische cursus word je ingezet in geselecteerde gebieden, waar je geheel ontzorgd aan de slag kunt met je excursie. Alle informatie en routes zijn aanwezig. Ook zijn er vaak arrangementen met plaatselijke ondernemers opgezet. Vechtdalgidsen zijn vindbaar via een eigen pagina op de site van Vechtdal Overijssel.

 

Voor wie

Of je nu al jaren gidst in de natuur en je verder wilt specialiseren in het Vechtdal of net begint, of je hebt ervaring met groepen op andere terreinen en wilt graag meedoen: je bent van harte welkom om te reageren.

 

Cursus

In april 2023 start de eerste cursus van zes bijeenkomsten. De cursus wordt aangeboden voor slechts 75 euro per persoon. Dit kan dankzij een financiële bijdrage van Regiodeal Zwolle. Alle informatie over cursus en aanmelding vind je hier.

Aanmelden kan tot en met 20 februari 2023 via info@dekoppel.com. Stuur je motivatie en ervaring mee. Je hoort daarna hoe voor jou de procedure verder gaat. Er is beperkt plek in de cursus, daarom zijn er selectiegesprekken op dinsdag 28 februari of donderdag 2 maart.

 

Het Vechtdalgidsennetwerk is een initiatief van Staatsbosbeheer, De Koppel en JD educatie en ontwikkeling, met ondersteuning van Ruimte voor de Vecht, Regiodeal Zwolle en vele anderen.

 

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523 273388 of info@dekoppel.com. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Koppel, Hardenberg

Gerelateerde berichten