Nieuw lesprogramma vergroot carrièrekansen

De opleidingen Transport & Logistiek van Alfa-college in Hoogeveen en Hardenberg werken sinds kort nauw samen. En met succes. De opleiding Logistiek Supervisor is gehuisvest in Hoogeveen, de opleiding Specialist Transport en Logistiek in Hardenberg.

“Door onze samenwerking is een lesprogramma ontstaan waarmee studenten de kans krijgen om beide diploma’s te behalen, waarmee ze hun carrièrekansen vergroten. Het kan zelfs in twee jaar”, zegt docent Anne de Jonge, “maar studenten mogen ook de volledige studieduur van drie jaar gebruiken.”

BBL-klas

De 24 studenten in de gezamenlijke BBL-klas werken vier dagen in de week en gaan één dag in de week naar school. “De ene week zijn we in Hardenberg en de andere week in Hoogeveen”, vertelt student Randy Nijkamp. “Op elke locatie worden andere vakken gegeven. Als ik naar Hoogeveen ga, neem ik vaak medestudenten zonder rijbewijs mee.”

De klas bestaat uit studenten in de leeftijd van 17 tot 44 jaar. Randy is 40 jaar en werkt al zeventien jaar in de logistiek. “Ik wilde graag hogerop en mocht van mijn werkgever een opleiding kiezen. Het was even wennen om naast mijn werk en gezin weer te studeren, maar het bevalt me nu uitstekend. Ik leer dingen die echt een aanvulling zijn op mijn praktijkervaring.”

 

Student Julia Tiemens behoort tot de jongeren in de klas. Ze is 20 en werkt vier dagen in de week bij Center Parcs, waar ze zich als teamleider bezighoudt met diverse logistieke processen. “Ik weet al heel lang dat ik een baan in deze sector wil. De vakken die je ervoor nodig hebt, zoals rekenen, liggen me.”

“Het leeftijdsverschil met sommige studenten was eerst even wennen, maar we hebben nu leuk contact met elkaar. We bezoeken ook de werkplekken van medestudenten. Dus we zijn laatst bij het bedrijf geweest waar Randy werkt, een producent van honden- en kattenvoer. Randy heeft ons zelf rondgeleid. Er zijn zoveel mogelijkheden binnen Transport & Logistiek en ik vind het leuk om te zien hoe het er bij anderen aan toegaat.”

 

 

Over het Alfa-college

Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden ze circa 15000 studenten op tot vakmensen. De school stimuleert haar studenten en medewerkers om samen met regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving , een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij het Alfa-college terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Alfa-college

Gerelateerde berichten