Motormarkt op manege Hoogenweg in trek

Na een periode van Corona vond zaterdag 1 oktober de motormarkt weer plaats op het terrein van de Manage Hoogenweg in Hardenberg. Dit terrein beschikt over 10.000 m2 waar handelaren en liefhebbers hun motor en brommeronderdelen kunnen aanbieden.

Erik van Olst, sinds 2018 de organisator van dit evenement, spreekt vol passie over de motormarkt. Volgens Erik is het iedere keer een uitdaging om deze markt, waar uit heel Europa bezoekers op afkomen te organiseren. Hij doet dit met vrijwilligers die bijna allemaal ook lid zijn van motorclub de Gasschoeve in Collendoorn. “Vooral na een periode van corona moet je uitkijken niet vastgeroest te zijn en alles weer in het vet zetten om het gesmeerd te laten verlopen”, vertelt Erik.

De motormarkt begon om 8.00 uur. Het was al vroeg druk op het terrein, want velen wilden er als eerste bij zijn om het lang gezochte onderdeel te kunnen vinden. Er waren ook veel lege plekken. Volgens Erik had dit vooral te maken met het slechte weer en handelaren die er inmiddels mee gestopt zijn. “Nieuwe aanwas in deze branche is altijd lastig”, volgens Erik.

Aan de sfeer van de bezoekers lag het in ieder geval niet. Je kon merken dat de handelaren er weer plezier in hebben om eindelijk weer op een markt te kunnen staan. Dat de naam motormarkt niet helemaal op gaat is inmiddels wel bekend, veelal worden er brommeronderdelen aangeboden. Dit is volgens Erik vooral afhankelijk van welke standhouders er komen.

Voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Er werd gretig gebruik gemaakt van diverse versnaperingen op het terrein. De schatting was dat er rond 10.00 uur al 2000 bezoekers waren, voorgaande edities waren de bezoekersaantallen rond de 4500-5000 en dat hopen ze zeker weer te halen deze editie.

Motorclub de Gasschoeve is een actieve club van ongeveer 70 leden. Wie een keer een kijkje wil nemen, kan dit doen op de donderdagavonden van 20.00 tot 23.00 uur en op de zondagen van 16.00 tot 18.00 uur. De Gasschoeve is te vinden aan de Slagenweg 2 in Collendoorn. “Iedereen die in het bezit is van een motor, is welkom”, aldus Erik.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron en foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten