Mooie opkomst workshop Filmen als en pro

In Ruim, de voormalige fabriekshal van Itter op industrieterrein de Nieuwe Haven in Hardenberg, is donderdagavond de workshop Filmen als een pro gehouden.

De workshop werd gegeven door Peter Spit, eigenaar van Ivy Media, dat gevestigd is in Ruim. De workshop was gratis bij te wonen en er was een mooie opkomst. De groep was niet te klein en niet te groot.

Peter legde de deelnemers zo simpel mogelijk uit over belichting, hoe je diepte in je foto’s kunt krijgen en hoe te filmen en nog veel meer. Daarna kregen de deelnemers een opdracht een foto te maken met diepte erin. Dit bleek nogal lastiger dan gedacht. Sommige deelnemers probeerden de witbalans aan te passen, wat resulteerde in te blauwe of te oranje foto’s. Andere deelnemers probeerden het op de automatische stand, wat ook niet werkte. Na even oefenen kreeg een aantal deelnemers het toch voor elkaar om de juiste foto te krijgen. Slechts een enkeling lukte het niet.

De niveaus van de aanwezigen lagen nogal ver uit elkaar. De ene deelnemer fotografeerde meer voor de hobby, terwijl een ander meer voor professionele doeleinden de workshop bijwoonde.

Dat de workshop gratis was, is allemaal te danken aan een match tussen de Hardenbergse Uitdaging en Ivy Media. De Hardenbergse Uitdaging helpt verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven met hun vraagstukken van materialen, middelen, kennis en kunde. Kijk voor meer info op www.hardenbergseuitdaging.nl.
© Tineke Eilander

Gerelateerde berichten