Mijn dorp in Overijssel

De OVKK is een overkoepelende organisatie van plaatselijke belangenorganisaties en dorpshuisbesturen. Overijssel telt ruim 200 dorpen en kleine kernen. Elk van deze dorpen heeft zijn eigen identiteit. Maar wat maakt Bergentheim nou Bergentheim of Lutten nou Lutten? 

Dat willen Provincie Overijssel en OVKK gezamenlijk in kaart brengen en daar hebben zij jullie hulp en kennis bij nodig.
Online dorpsprofiel
De OVKK maakt met alle informatie die ze ophalen een website/applicatie waarop ze de dorpen in beeld brengen. Zo moet het mogelijk worden om hier te vinden welke dorpen ook bezig zijn met een dorpsvisie of een plan voor de kerk. Of bij wie het ook lastig is om nieuwe leden voor de dorpsraad te vinden.
De website/applicatie moet het makkelijker maken om van elkaar te leren en met elkaar in contact te komen. Het resultaat komt aan het eind van dit jaar online.

 

Tips voor het invullen
Het invullen van de vragen kost ongeveer een half uurtje. Het is belangrijk dat je de vragen invult als vertegenwoordiger van het dorp en niet zozeer vanuit jezelf. Het mooiste moment in het dorp is dus niet de wekelijkse klaverjasavond die je met de buren hebt, maar wel het nieuw leven in blazen van het dorpsfeest voor de hele bevolking, bijvoorbeeld.


Wat feiten op een rij

  • Ze vragen nu eerst de ±100 dorpen met een Plaatselijke Belang of dorpsraad in Overijssel om deze vragenlijst in te vullen
  • Naast de informatie gebruiken ze gegevens uit onder andere het CBS, het boek ‘218X Overijssel’ en andere tekstuele bronnen.
  • De antwoorden die je geeft zijn niet goed of fout. Ze zijn vooral nieuwsgierig.
  • Alle dorpsprofielen online via een website/ applicatie. Hierop kun je alle dorpsprofielen bekijken en dorpen op verschillende aspecten met elkaar vergelijken. De website/applicatie komt eind 2022 online.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen!

Gerelateerde artikelen