Loopgroep Mariënberg in een nieuw jasje

In 2005 begon de Loopgroep Marienberg als een bescheiden clinic voor de Brug tot Brugloop, maar ze is sindsdien flink “uit haar jasje” gegroeid. De oorspronkelijke trainers, Henk Meppelink en René Marissen, zijn nog steeds van de partij.

Op dinsdagavonden om 20.30 uur verzamelen ze zich bij het NS-station in Mariënberg om te rennen, en hier geldt het motto: “snel of langzaam, jong of oud, iedereen kan meedoen.”

Tijdens de zomermaanden wordt er getraind in het prachtige bos in Beerze. Maar wat maakt deze loopgroep echt uniek? Nou, afgelopen winter had een lid, Leon, er genoeg van om met dunne jasjes rond te rennen, dus sprak hij met zijn werkgever, Bouwbedrijf Regeling, over het sponsoren van dikke loopjassen. Regeling was enthousiast, maar ze hadden meer sponsoren nodig om de kosten onder controle te houden.

Dus, ze gingen de buurt in en kwamen terug met zes lokale bedrijven die graag wilden sponsoren, waaronder Bouwbedrijf Regeling, Boma Staalbouw, TB Kozijnen, Camping de Pallegarste, Eetcafe Mans en Vrieling. Het resultaat? Alle lopers hebben nu dikke en dunne jassen, loopshirtjes en loop hempjes met de bedrijfsnamen erop, wat hen eruit laat zien als een vrolijke “blauwe slinger” wanneer ze door Mariënberg rennen.

Prins Sport verdient ook een pluim voor hun advies. Dus, als je na het lezen van dit verhaal denkt: “Dit klinkt als iets voor mij,” kom dan gewoon naar het station en sluit je aan. Je krijgt zelfs deze coole loopkleding en iedereen is welkom.


Tekst: Bas Schipper
Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Bas Schipper

Gerelateerde berichten