Lionsclub Vechtdal bezoekt het Taalpunt

Woensdagavond 10 april bezochten 8 leden van de Lionsclub Vechtdal het Taalpunt in de Bibliotheek Hardenberg.

Het was een fijne avond waarop we met elkaar spraken over het belang van het kunnen lezen, spreken en schrijven van de Nederlandse taal. Vanuit verschillende invalshoeken keken we naar dit onderwerp. Veel oud-ondernemers herkenden het thema vanuit het verleden op de werkvloer.

Een kijkje in het leven van een laaggeletterde

Taalambassadeur Gerard Reins nam de Lions mee in het leven van een laaggeletterde. Dit maakte veel los bij de toehoorders. Voor we het in de gaten hadden was de avond ten einde.

Twee beeldschermen voor een school in Oekraïne

De Lions vertrokken niet met lege handen. Lionslid Maus Westerbaan mocht 2 mooie grote beeldschermen meenemen voor een school in Oekraïne. Zo keerde iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts!

Lionsclub Vechtdal

De Lions, een groep gemotiveerde personen, ondersteunen regionaal en zonder eigenbelang projecten of personen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. Deze ondersteuning is gebaseerd op het vliegwielprincipe waardoor met hun inbreng een beter resultaat behaald wordt.

Elke Lionsclub kiest zijn eigen projecten. Veel clubs zetten zich in voor lokale doelgroepen, zoals kwetsbare jongeren, mensen met een beperking, laaggeletterden of dementerenden. Of voor de vijf global causes (internationale kernthema’s):

  • diabetes
  • honger/armoede
  • blindheid/oogziekten
  • honger/armoede
  • duurzame leefomgeving
  • kinderkanker.

Lions nemen initiatief, stimuleren, organiseren en brengen partijen bij elkaar. We organiseren niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising), maar steken ook de handen uit de mouwen. Het internationale motto van alle Lions activiteiten is ” We Serve ” (Wij dienen).


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Lionsclub Vechtdal

Gerelateerde berichten