Lezing Anti-hormonale therapie bij borstkanker

Judith Kuper (verpleegkundig specialist) en Jolanda Gozefoort (overgangsconsulente) van de Saxenburgh groep geven een lezing over anti-hormonale therapie als behandeling bij borstkanker.

Borstkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Er zijn verschillende soorten behandelingen bij borstkanker, waar hormoontherapie er één van kan zijn. De behandeling met hormoontherapie is een mogelijkheid als de borstkanker een hormoongevoelig  is.

Er wordt altijd gesproken over hormoontherapie, maar eigenlijk is het een anti-hormoontherapie. Want het zijn medicijnen die de aanmaak van hormonen beperken of de invloed van de hormonen verminderen. Zoals elke behandeling kan ook hormoontherapie bijwerkingen geven, veel bijwerkingen lijken op overgangsklachten. Het verschilt per persoon of en in welke mate je ‘last’ hebt van deze bijwerkingen.

Hoe nu verder na diagnose en behandelplan

In het ziekenhuis is alles helder uitgelegd en de behandeling is duidelijk, maar hoe nu verder? Vaak is er geen tijd om alle vragen die je hebt te bespreken met je arts, of kom je later in het proces voor vragen te staan waar je graag een antwoord op zou willen hebben. Het Vechtgenotenhuis houdt daarom regelmatig lezingen over allerlei zaken die met kanker te maken hebben en waar alle ruimte is voor vragen.

Eén van die lezingen is op dinsdagavond 15 november. Dan komen Judith Kuper en Jolanda Gozefoort naar het Vechtgenotenhuis en geven een lezing over deze anti-hormonale therapie. Zij zullen u alles vertellen over hormoontherapie, de bijwerkingen en mogelijkheden om deze bijwerkingen tegen te gaan of te behandelen.

 

Waar is de lezing

Vechtgenotenhuis
Beerzerweg 5D, Ommen
0529 455 767
(06) 39 03 22 63
info@vechtgenoten.nl

 

 

Wanneer is de lezing

Dinsdag 15 november. Inloop is om 19.15 uur, de lezing begint om 19.30 uur.
Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

 

Meer informatie over Vechtgenotenhuis

Informatie zoeken is een koud kunstje tegenwoordig. Vanuit het ziekenhuis ben je waarschijnlijk al heel goed voorzien van allerlei folders en andere informatie over hoe het allemaal verder gaat nu je klaar bent met de behandeling. Mis je een stukje kennis, is dat zo opgezocht op het internet. Maar toch heb je behoefte aan persoonlijk contact, wil je graag horen van de experts wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van bijvoorbeeld voeding. Je hebt vragen over welke voeding bijdraagt aan een beter herstel? Of wat kan een coach voor mij betekenen om mijn leven weer op de rit te krijgen? Zomaar een paar onderwerpen die aan bod zijn gekomen in het Vechtgenotenhuis.

Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten