Lancering Platform Servicepunt Vrijwilligers

In Theater de Voorveghter in Hardenberg is woensdagavond het nieuwe digitale platform voor Het Servicepunt Vrijwilligers gelanceerd. Dit gebeurde op feestelijke wijze  tijdens de vrijwilligersmarkt, georganiseerd door De Stuw.

Het digitale platform is ontwikkeld door De Stuw, met als doel om mensen te inspireren en enthousiasmeren om zich vrijwillig in te zetten voor anderen. Op het platform wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht, kunnen mensen zich laten inspireren door ervaringsverhalen en worden trainingen en andere activiteiten aangeboden.

 

Na een korte inleiding door Het Servicepunt Vrijwilligers, was de eer aan Wethouder Verschuur om met een druk op een symbolische knop, de live-gang van het platform in werking te zetten. De Wethouder sprak, voordat zij dit deed, over de meerwaarde van het grote belang van vrijwillige inzet, die op allerlei manieren gemeente breed wordt gedaan. De wethouder noemde een grote maatschappelijke betrokkenheid van vele inwoners, die essentieel is in de huidige maatschappij.

Ongeveer 150 bezoekers waren aanwezig en na de opening konden zij genieten van een drankje en rondlopen op de vrijwilligersmarkt, waar op feestelijke wijze een ruim aanbod van activiteiten plaatsvond. Zo konden organisaties hun vrijwilligersklussen promoten en mensen inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen.

 

 

Bij Vrijwilligaantafel gingen Arend Jan Veurink (voorzitter van HHC), Ariane Kamerman (de Koppel), Heike van Olst (Baalderborg) en Henk Brink (Hardenbergse Uitdaging en Hartveilig) het gesprek aan over verschillende aspecten van vrijwillige inzet. Voorbijgangers konden daarbij aanschuiven en deelnemen aan deze levendige gesprekken. Bezoekers konden deelnemen aan een Artworkshop, er was muziek van de band AcoustiX en natuurlijk was er ruimte om te netwerken.

 

Tijdens deze avond werd tevens Hard in Actie gelanceerd. Hierbij worden groepen vrijwilligers uitgedaagd om éénmalig als team een klus voor iemand te doen die wel wat hulp kan gebruiken. Iets goeds doen voor een ander en zelf een leuke dag hebben samen!

Benieuwd geworden naar het platform? Kijk snel op servicepuntvrijwilligers.nl en meld je aan als vrijwilliger, groep of organisatie!


Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Stuw

Gerelateerde berichten