Hospice ’t Huis aan de Vecht houdt Open Huis

Na een ingrijpende verbouwing heropent Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg, op vrijdag 16 december officieel weer de deuren. Om geïnteresseerden een kijkje te laten nemen, houdt het hospice zaterdag 17 december van 10.30 tot 17.00 uur open huis.

Het hospice zit gevestigd aan de Jan van Arkelstraat 15 in Hardenberg en biedt straks plek aan drie personen. Het wordt ook wel een ‘bijna-thuis-huis’ genoemd en biedt zorg aan ernstig (terminaal) zieken waarbij genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting zo’n 3 maanden is.

 

’t Huis aan de Vecht is in augustus 2008 geopend en valt onder zorgorganisatie Saxenburgh. Dit is een zorgorganisatie met een ziekenhuis, zorgcentra, groepsbegeleiding en met ruim 2000 medewerkers. Het hospice is ingrijpend verbouwd. “De vraag naar een plaats in het hospice is de afgelopen jaren flink gestegen en geregeld moesten we dan ook aangeven dat er op dat moment geen plaats is. Hoogbouw was geen optie en we wilden ook graag deze mooie grote tuin zoveel mogelijk behouden”, laat Aad Kolthof namens Stichting Vrienden Hospice ‘t Huis aan de Vecht.

Daarom werd gekozen on er kamer bij te bouwen voor een derde persoon. De verbouwing heeft ongeveer 3 maanden geduurd. Nu na de verbouwing beschikt het hospice over de gewenste drie gastkamers. Er is een gezamenlijke huiskamer waarin de gast overdag kan vertoeven en vanwaar er uitzicht is op de prachtige tuin en de uiterwaarden van de Vecht. Ook deze was gericht op twee gasten en is uitgebreid om drie gasten de ruimte te kunnen bieden.

Het hospice is een ‘bijna-thuis-huis’. Dit wordt zo genoemd omdat in principe de eigen huisarts de medische zorg blijft verlenen en de verpleegkundige zorg vanuit de thuiszorg zal worden gegeven. Daarnaast zijn voor alle dagelijkse zaken altijd vrijwilligers aanwezig, die altijd bezig zijn met ontzorgen.

Op vrijdag 16 december wordt het verbouwde hospice officieel geopend. Om iedereen de mogelijkheid te geven een kijkje binnen te nemen, nu de verbouwing achter de rug is, wordt zaterdag 17 december Open Huis gehouden. Iedereen die graag wil weten hoe het hospice er nu uitziet, mag tussen 10.30 en 17.00 uur een kijkje nemen.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Stichting Hospice ’t Huis aan de Vecht

 

 

Gerelateerde artikelen