Kerstmarkt Gramsbergen grote publiekstrekker

De Kerstmarkt in Gramsbergen is één van de eersten in het Overijsselse Vechtdal. Het door middenstandsvereniging EMM/MOG georganiseerde evenement bleek ook nu weer een publiekstrekker van groot formaat.


Woensdag 7 december was het weer zover en stalden ruim vijftig standhouders hun waren uit rond de Boomhofkerk. Ook in de sfeervolle smalle straten en steegjes eromheen konden bezoekers heerlijk struinen langs de kramen. Het aanbod van de standhouders was heel divers: kerstbomen en -ballen, kaarsen, kaarten, handgemaakte artikelen, kleding, mutsen en handschoenen, kunst voor binnen en buiten, accessoires voor het interieur en leuke hebbedingetjes. Voor een lekkernij kon je terecht bij kraampjes met winterse gerechten, zoals erwtensoep, oliebollen, hamburgers, warme chocolademelk en glühwein.

 

Kerstman

Natuurlijk ontbrak de kerstman niet. Iedereen die wilde kon met hem een selfie maken. Ook mocht de kerstman de EMM-prijzen van de decemberactie uitreiken. Om de kerstsfeer compleet te maken was er het geluid van de midwinterhoorn en diverse muzikale optredens. Zoals het unieke Groot Gramsberger Kerstmannen Koor met ruim 50 zingende Kerstmannen, naast de jeugdorkesten van Harmonie Crescendo/KNA en Fanfare Soli Deo Gloria uit Ane, popkoor Canta Libre, Zus & Zo en dans en acrogym van Gymnastiekvereniging Gramsbergen.

 

Infocentrum

In het museum Infocentrum Vechtdal is op de bovenverdieping een verzameling kerststallen te zien. In een andere ruimte van het museum exposeren de leden van fotoclub Fotogram. Blikvanger in het centrum is een door de Stichting ProGram geplaatste ruim tien meter hoge kerstboom, dit jaar voorzien van engelachtige verlichting en sterren. En op 17 december plaatst men de grote zelfgemaakte buitenkerststal vlakbij de kerstboom. Kortom: het wordt weer een en al Kerst in het pittoreske stadje in het Vechtdal.

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Dianne de Goeijen

Gerelateerde berichten