Koningsdag Gramsbergen, genieten voor iedereen

Koningsdag Gramsbergen, feestelijk genieten voor alle leeftijden. Al vroeg werd de vlag gehesen die de kerktoren in het centrum van Gramsbergen siert. In de prille ochtendzon startten de eerste activiteiten voor jong en oud, om de verjaardag van onze Koning feestelijk te vieren.

De dag begon met het zingen van oud-Hollandse liedjes met een oranje tintje bij het museum op het Meiboomplein. Aansluitend verzorgde muziekvereniging Crescendo-KNA om 10.00 uur de aubade bij zorgcentrum ‘t Welgelegen. Na het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus, werden de bewoners getrakteerd op muzikale klanken en een feestelijke sfeer. Door de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. werden oranje bloemetjes bezorgd bij bewoners van ‘t Welgelegen, het Weerdje en de Gramsberger State.

 

De gedecoreerden uit Gramsbergen en De Krim werden op traditionele wijze ontvangen in café Bolte in Gramsbergen. Maarten Willering, voorzitter van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. en Maarten Offinga, burgemeester van Hardenberg, spraken hun waardering uit en er werd genoten van taart en oranjebitter. Dit jaar mochten er drie nieuwe gedecoreerden in het zonnetje worden gezet: Henk van den Berg, Jan Hamhuis en Johan Reefman.

 

Ondertussen ontpopte het centrum van Gramsbergen zich tot een waar kinderfeest met leuke activiteiten, spelletjes en foodtruck Sweet on Wheels met poffertjes. Ook konden de kinderen weer hun kleedje met spulletjes uitstallen om te verkopen op de rommelmarkt. Volop gezelligheid, waar mede dankzij het fijne voorjaarsweer volop gelachen en genoten werd.

 

Ook aan de sportievelingen werd natuurlijk gedacht. Zij konden net na de middag met de fiets op pad, door de prachtige groene omgeving van Gramsbergen. Meer dan 140 mensen maakten een rondrit van zo’n 30 kilometer en werden onderweg verzorgd met een drankje. Het was wederom een groot succes!


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Oranjevereniging Gramsbergen e.o

Gerelateerde berichten