Kettingbotsing op N343 in Brucht

Op de Twenteweg (N343) in Brucht is woensdagmiddag rond 16.45 uur een kettingbotsing gebeurd waarbij drie auto’s betrokken waren. Er was alleen wat blikschade, alle bestuurders kwamen met schrik vrij. 

Volgens getuigen vertoonden de veroorzakers van de kettingbotsing zeer onvoorspelbaar rijgedrag. Er zouden twee voertuigen, die richting Bergentheim reden, zomaar in de rechterberm zijn gestopt. Alleen trokken deze twee auto’s vrijwel direct de weg weer op en zijn doorgereden.
Wat er achter hen gebeurde is deze twee automobilisten totaal ontgaan.

Achter de twee auto’s die zo de straat weer opreden ontstond een kettingreactie aan remmende auto’s. Een bestuurder van een donkerblauwe BMW schrok toen de twee zomaar weer de weg optrokken, maar kon door hard te remmen een aanrijding voorkomen. Degene die achter hem reed, een bestuurder van een lichtgrijze Citroën, had minder geluk. Hij kon geen kant meer op, probeerde op tijd tot stilstand te komen, maar tikte zijn voorganger nog net tegen de achterbumper.

De bestuurster in een zwarte Seat, die net achter de Citroën reed, was helemaal het haasje. Zij kon het niet meer afremmen en vloog volop op haar voorganger. Door de klap werden bij haar de airbags geactiveerd. Ze raakte door de knal en de ‘rookontwikkeling’ van de airbags dusdanig in paniek dat ze midden op de rijbaan zo snel mogelijk de auto uitvloog. Het besef en de schrik dat ze door tegemoetkomend verkeer gegrepen kon worden kwam pas later. “Daar kan ik beter niet bij nadenken,” liet ze weten en was blij dat ze het nog navertellen kon.

Voor zover nu bekend is er niemand gewond geraakt en zijn alle bestuurders van de betrokken auto’s er met de schrik vanaf gekomen.
De politie heeft nog één van de veroorzakers teruggevonden, die kwam ook nog ter plaatse.

De BMW liep slechts een paar krasjes op.


© Tineke Eilander

Gerelateerde artikelen