Einde Kruserbrinkflats in zicht

Het einde van de Kruserbrinkflats komt langzaam maar zeker in zicht. Er is meer dan 10 jaar over nieuwbouw gesproken, maar nu lijken de plannen eindelijk tot uitvoering te komen. Het gebied wordt omgedoopt tot de Vechtzone.

De gemeente Hardenberg en Vechtdal Wonen ontwikkelen samen het gebied de Vechtzone. De Vechtzone ligt tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. De Vechtzone verbindt de wijk Marsch-Kruserbrink met de Vecht. In dit gebied, waar nu nog de twee flats staan, komen 177 nieuwe huur- en koopwoningen. In het plan de Vechtzone is veel aandacht voor groen en de verbinding met de Vecht. Bij het inrichten van de omgeving wordt rekening gehouden met planten en dieren die in het gebied voorkomen. Veel groen in de Vechtzone zorgt voor een fijne woonomgeving. Het voorkomt ook wateroverlast bij hevige regenval en brengt verkoeling op hete zomerdagen. Natuurlijk zijn de nieuwe woningen duurzaam.

Het bestemmingsplan is in de maak
Om de bouw van de nieuwe woningen in de Vechtzone mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Ook komt er een beeldkwaliteitsplan. Hierin staat hoe de gebouwen eruit komen te zien. De gemeente en Vechtdal Wonen willen deze plannen nog voor de zomervakantie ter inzage leggen. Als het bestemmingsplan onherroepelijk is, kan de bouw van het eerste appartementengebouw starten. De twee flats worden dan begin 2024 gesloopt. Daarna worden de overige gebouwen gebouwd.

Inloopbijeenkomst Vechtzone
Om de bouw van de 177 nieuwe woningen in de Vechtzone mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het gaat om 110 sociale huurappartementen, 61 koopappartementen en 6 eengezinswoningen. Het stedenbouwkundig plan voor de Vechtzone is klaar. Hierop is te zien waar de woningen en appartementen gebouwd worden. De plannen voor de Vechtzone zijn te bekijken tijdens de inloopbijeenkomst op maandag 23 mei in Theater de Voorveghter. Belangstellenden kunnen tussen 18.00 en 20.00 uur vrij binnenlopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen. Er is geen centrale presentatie.

Informatie over CPO: Volwaarde voor de Vecht
Ook de bouw van Volwaarde voor de Vecht is onderdeel van de Vechtzone. Dit gebouw wordt in ‘collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld. Het duurzame gebouw biedt ruimte aan 12 appartementen. Tijdens de inloopbijeenkomst op 23 mei is er ook informatie over dit plan.

De bouw van De Vechtspille start na de zomer
Na de zomer start Vechtdal Wonen al met de bouw van De Vechtspille. Dit gebouw heeft 7 bouwlagen met 25 appartementen voor de sociale verhuur. De ruimtelijke procedure om de bouw van De Vechtspille mogelijk te maken is al afgerond.

Gerelateerde artikelen