Jante Oosting Vrouw van het Jaar 2023

Tijdens een feestelijke en inspirerende avond in De Gashouder in Dedemsvaart is woensdagavond bekendgemaakt wie de Vrouw van het Jaar 2023 is geworden. Uit handen van wethouder Linda Verschuur ontving zij de onderscheiding.

De bekendmaking wordt jaarlijks op 8 maart gedaan, want dit is tevens de officiële Internationale Vrouwendag. Uit de 37 voorgedragen vrouwen heeft de jury 3 vrouwen genomineerd: Gea van Dijk, Hilde Huijgen en Jante Oosting.

 

De drie dames zaten naast elkaar in spanning de uitslag af te wachten. Rond 21.15 uur was de officiële bekendmaking en kregen zij te horen wie Vrouw van het Jaar 2023 is geworden. De spanning steeg toen wethouder Linda Verschuur het podium betrad. Linda mocht de onderscheiding uitreiken aan Jante Oosting.

 

Veelzijdig

Volgens de jury springt Jante Oosting eruit vanwege haar veelzijdigheid. Jante is ondernemend op veel gebieden. In haar werk als mede-eigenaar van Comcept en Villa5, en ook maatschappelijk. Bijvoorbeeld bij hockeyvereniging GZG. Als lid van de patiëntenraad van Saxenburgh Medisch Centrum. En als vrijwilliger bij activiteiten in Gramsbergen waaronder de Dirty Monkey Run.

 

Zichtbaar

Jante heeft een groot netwerk. Daarmee is ze als vrouw heel zichtbaar in de samenleving. En dus ook een heel zichtbaar voorbeeld voor andere vrouwen en meiden. Binnen haar bedrijven geeft zij vrouwen de kans om zich te ontwikkelen. Door uit te gaan van hun eigen kracht. En vooral door het gewoon te doen.

 

Verbinder

Daarnaast is Jante een echte verbinder. Ze krijgt veel voor elkaar door haar enthousiasme, en haar gewoon-doen-mentaliteit. Jante ziet altijd kansen en zet veranderingen in gang. Ze is zakelijk. Steekt haar eigen mening niet onder stoelen of banken. Maar ze is ook warm en betrokken. Zij laat zien dat je je als vrouw niet altijd hoeft aan te passen. Iets waar andere vrouwen en meiden een voorbeeld aan kunnen nemen.

Daarom is Jante Oosting de Vrouw van het Jaar 2023.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten