Infohuis Dedemsvaart officieel geopend

Het Infohuis Dedemsvaart bestaat al sinds 3 juni 2021, maar is donderdagmiddag 14 oktober eindelijk officieel geopend.

Wethouder Alwin te Rietstap had de eer het lintje door te knippen. Het lint hing boven de tafel in de hal van MFC De Baron aan de Julianastraat in Dedemsvaart, waar het Infohuis voor iedereen te bezoeken is.

Bij de opening waren zo’n 50 personen aanwezig. Het Infohuis Dedemsvaart is er voor alle inwoners van Dedemsvaart en directe omgeving. “Het is de plek waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen met allerlei vragen, maar ook gewoon voor een gesprek of een kopje koffie”, vertelt Ada Ruitenberg van Plaatselijk Belang Dedemsvaart. “De mensen worden hier zo snel mogelijk geholpen, zodat men niet het gevoel ‘van het kastje naar de muur gestuurd worden’, krijgt. Er zijn de afgelopen maanden al zo’n 100 hulpvragen geweest.”

 

De meeste vragen blijken van digitale aard, zoals het regelen van een QR-code of overheids- en computervragen. Maar er kwamen ook vragen binnen om te helpen zoeken naar woonruimte, huishoudelijke hulp, financiële problemen of gewoon voor een gesprek. Het Infohuis draait dankzij acht getrainde en zeer enthousiaste vrijwilligers. Ook is er uiteraard professionele back-up.  Het Infohuis heeft direct contact met diverse (hulp)instanties, zodat vragen of problemen zo snel mogelijk en vooral ook rechtstreeks verholpen kunnen worden.

 

Aan deze opening was ook een kleurwedstrijd verbonden. Alle kinderen van de groepen 1 tot en met 6 van de zes scholen uit Dedemsvaart mochten hieraan meedoen. De drie winnaars, Nienke Seinen uit groep 1/2c van de Regenboog, Elyah uit groep 3 van ’t Kompas en Lis van ’t Oever uit groep 5 van de Regenboog, mochten donderdagmiddag de prijs gelijk ophalen.

Aansluitend werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en drankje.

 

 

Gerelateerde artikelen