Hoogste punt bereikt op Sportpark de Balk

Het hoogste punt van de nieuwbouw en verbouw op Sportpark de Balk is bereikt. De steigers zijn weg en het afwerken kan nu beginnen. Dit werd afgelopen vrijdag met genodigden en de mensen die actief betrokken zijn geweest met de realisatie van de accommodatie gevierd.

Al geruime tijd is er veel bedrijvigheid op Sportpark de Balk in Balkbrug. De privatisering van de verschillende sportparken in de Gemeente Hardenberg heeft in Balkbrug concreet handen en voeten gekregen.

De jeugd en seniorenvoetballers van SC Balkbrug en VV Avereest krijgen de beschikking over acht nieuwe kleedkamers. De huidige kantine van SC Balkbrug en de volleyballers van Set Up krijgt een uitbreiding. Deze is inclusief nieuwe bespreek- en verzorgingsruimten en een aantal interne verbeteringen. De accommodatie zal het gezamenlijke onderkomen worden van SC Balkbrug, VV Avereest en Set Up.

Toespraken en vlag gehesen

Bram Beverwijk kreeg vrijdagmiddag als eerste het woord. De gehele ver- en nieuwbouw wordt gerealiseerd door lokale bedrijven. Dat zijn o.a. Starke Installatietechniek, Loonbedrijf Tuin en vele anderen. Bouwbedrijf Beverwijk is de hoofdaannemer. Bram blikte eerst kort terug op de bouw van de huidige kleedgebouwen in 1986. Nu in 2022 kon en mocht hij opnieuw terugkijken op een heel goed en plezierig verlopen samenwerkingstraject.

 

Dit werd nog extra benadrukt door directeur Rinke Beverwijk. Waar een relatief klein dorp groot in kan zijn. Door de samenwerking tussen verschillende bedrijven in Balkbrug, beschikken ze over een prachtige en toekomstbestendige accommodatie waar men trots op mag zijn. Vervolgens werd de vlag gehesen en die wapperde fier!

 

Voorzitter Feitze van de Heide van Stichting Accommodatie de Balk, benadrukte de goede samenwerking tussen SC Balkbrug, VV Avereest en Set Up. Ook de Gemeente Hardenberg werd bedankt voor het constructief meedenken in het gehele proces. In 2019 werden de eerste stappen gezet en die hebben nu in 2022 tot het huidige resultaat geleid. Alle vrijwilligers werden daarbij ook speciaal bedankt. Voor sommigen is het soms meer een baan in plaats van vrijwilligerswerk volgens Feitze, en dat is ook wel een applaus waard.

 

Planning

In de komende periode moet er nog veel worden gedaan in en om Sportpark de Balk. De planning is dat de nieuwe kleedkamers op 1 september in gebruik worden genomen. De kantine zal ook met ingang van deze datum het gezamenlijke onderkomen worden. Voor VV Avereest betekent dit concreet dat de huidige kantine ‘de Thuishaven’ gesloten zal worden. Na de zomervakantie zal gekeken worden welke aanpassingen in de kantine van Sportpark de Balk nog nodig zijn. Dit zal uitgevoerd worden in najaar 2022 en voorjaar 2023. De officiële opening en ingebruikname zal waarschijnlijk al in oktober 2022 plaatsvinden.

De verschillende genodigden en betrokkenen konden vervolgens onder het genot van een hapje en drankje (‘pannenbier en gehaktballen’) een kijkje nemen in de nieuwbouw.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten